Datum: 30 maart 2019

Finalistentournee Cameretten


Cultureel Centrum Nesterlé : Het Cameretten Festival! Als je daar als cabaretier uiteindelijk tot de eerste drie behoort, ligt er in de regel een grote toekomst op je te wachten. Kijk naar Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniél Arends en Kiki Schippers. Zij begonnen eens als finalist van dit prestigieuze festival.
De drie finalisten zijn tot en mei 2019 in meer dan 60 theaters door heel Nederland te bewonderen tijdens de finalistentournee. Zowel de jury- als de publieksprijs werden eind november uitgereikt aan Chris Verlaan.
In de finale (2018) stonden tevens het aanstekelijke duo Waterkonijnen met hun moderne, originele en eigentijdse verhaal en Hassan El Rahaui: zijn verhaal is kwetsbaar, ontroerend en evenwichtig.
Op 30 maart zijn te zien bij Nesterlé:
CHRIS VERLAAN met “Man in de Maak”
Chris weet zich prima te vermaken in het leven. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren. Maar met gitaar en een zaal vol publiek is hij op zijn vrolijkst. Vreemde liedjes, een hoofd vol gepieker en dozen onverkoopbare cd’s.
WATERKONIJNEN met “Uit Het Leven Gegrepen”
Je bent niet welkom in je eigen straat, je schoolgenoten zijn nogal ‘gek’ en je groeit op in een gezin waar de vader geen liefde uit en de moeder analfabeet is. Een voorstelling met persoonlijke en kwetsbare verhalen Uit het Leven gegrepen.
HASSAN EL RAHAUI: met “Reset”
Een kijkje in een leven vol overcompensatie en zijn ongezonde drang naar begrip. Krijgt hij het voor elkaar om zijn rust te vinden? Of schiet hij in de gebruikelijke overcompensatie om de harten van de zaal te winnen?
De jury over Jury- en Publieksprijswinnaar Chris Verlaan:
De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes.
De drie aanstormende cabaretiers staan op de planken bij Nesterlé op zaterdag 30 maart. Tickets à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.nesterle.nl.
© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01132