Datum: 22 september 2019

Open Dag Brabant Water Nuland


Waterleidingstraat Nuland: Op 22 september opent Brabant Water haar deuren op het waterproductiebedrijf aan de Waterleidingstraat in Nuland. Ruim 160.0000 inwoners uit de omgeving van de gemeente ’s-Hertogenbosch krijgen 24/7 hun drinkwater vanaf deze locatie. Tijdens de open dag laten medewerkers van 10.00 uur tot 16.00 uur zien wat er allemaal bij drinkwater komt kijken.

Wat is er te zien?
Tijdens de open dag is te zien waar het water vandaan komt, hoe het gezuiverd en getransporteerd wordt naar de huizen. Ook laten de medewerkers bovengronds zien hoe de waterleidingen ondergronds schoongemaakt, gerepareerd en onderhouden worden.

Leuk voor kids!
Voor de kinderen is er van alles te doen. Zo maken ze bijvoorbeeld kans op een mooie prijs bij de 'ren je rot' quiz, spelen ze het ‘slimmer omgaan met water – watervangspel’ en kunnen ze meedoen met de waterproefjes of water met een smaakje proeven.

Binnen kijken bij Brabant Water
“Drinkwaterproductiebedrijven zijn normaal niet toegankelijk voor bezoekers. Dat komt door de strenge eisen rond de bescherming van drinkwater. Toch krijgen we regelmatig aanvragen voor een bezoek. Daarom zetten we nu met trots eenmalig onze poorten open voor het grote publiek.”, aldus Ilse de Groot”, woordvoerder van Brabant Water.

Met de auto of de fiets?
Vanaf de parkeerplaats bij het Autotron in Rosmalen rijden er meerdere pendelbusjes naar het terrein van Brabant Water. Volg de parkeerverwijsborden en de aanwijzingen van de parkeerwachters. In de directe omgeving van het waterproductiebedrijf kan niet worden geparkeerd.
De fiets kan uiteraard wel geparkeerd worden bij de Waterleidingstraat.

Volledige programma:
Kijk voor het volledige programma op www.brabantwater.nl/opendag


Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00947