Datum: 25 januari 2020

Het Avondorkest speelt koper


Cafézaal Overberg - Sint-Michielsstraat 2 - Sint Michielsgestel: Het Avondorkest, onderdeel van Harmonievereniging Sint Michael, is 12½ jaar geleden ontstaan uit de behoefte van een aantal muzikanten van carnavalsverenigingen, die ook door het jaar heen wel muziek wilden maken, maar niet op het niveau van het harmonieorkest. In navolging van het Dagorkest, zij repeteren overdag, werd toen het Avondorkest geboren. Inmiddels telt het orkest al jaren meer dan 30 leden. Jaarlijks organiseren zij o.a. een concert in de Kiosk in Sint-Michielsgestel.

Terug in de tijd
Het repertoire van de avond bestaat niet alleen uit de actuele stukken, maar ook nummers die ze in het verleden hebben gespeeld zijn voor de gelegenheid weer opgefrist. Onder leiding van dirigent Peter Spierings worden niet alleen een paar klassieke stukken gespeeld, maar bestaat het programma vooral uit populaire muziek, met o.a. een aantal nummers uit de top 2000.

Les Metres
In het tweede deel van het concert maakt ook coverband Les Metres zijn opwachting. Je kunt deze Gestelse formatie, met zanger Lloyd Sweeb, kennen van o.a. de jaarlijkse afsluiting van het aspergeseizoen. Zij spelen deze avond voor het eerst in een nieuwe samenstelling. Drummer Marcel van Hintum beleeft zijn debuut bij deze band. Samen met Les Metres speelt het Avondorkest een aantal nummers, waarbij meezingen mag. Daarna neemt de band de afterparty voor zijn rekening. Iedereen is van harte welkom om het jubileum mee te komen vieren. Aanvang 20.00

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00937