Datum: 07 februari 2020

Publieksavond bij Halley


Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel): Op vrijdagavond 7 februari is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Op deze avond staat de maan hoog aan de hemel, in het sterrenbeeld Tweelingen. Het is bijna Volle Maan. Door de telescoop observeren we zijn kraters, bergen en zeen. Een opvallende verschijning aan de westelijke avondhemel is in deze periode de heel heldere planeet Venus. Met de kijker zien we Venus als een bolletje dat, net als de maan, een schijngestalte vertoont. De telescopen worden ook gericht op onder meer (dubbel)sterren, sterrenhopen en kosmische nevels. Voorts kan men sterrenbeelden en heldere sterren leren kennen, zoals Orion, Stier, Grote en Kleine Beer, Betelgeuze, Sirius, en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan, Venus en sterren te
kunnen waarnemen.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons
zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: 6,- (kinderen tot en met 12 jaar: 4,-).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De
route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven.

Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel of mail voor een afspraak: (0412) 45 49 99, sterrenwachthalley@hotmail.com. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01098