Datum: 28 februari 2020

Publieksavond bij Halley


Sterrenwacht Halley - Halleyweg 1, 5383 KT Vinkel : De sterrenwacht is voor publiek geopend op vrijdagavond 28 februari en zaterdagavond 29 februari. Het programma begint op beide dagen om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is geschikt voor alle leeftijden.
De maan staat aan de hemel en is op zijn mooist. Met een verrekijker kunnen we op de maan al enkele kraters zien, maar een telescoop toont er talloze. Juist op de grens van licht en donker vallen de kraters door het hoge contrast extra goed op. Ook de planeet Venus krijgt alle aandacht; net als van de maan zien we van Venus zowel de dagkant als de nachtkant. Hij vertoont dus een schijngestalte. Verder worden de telescopen gericht op onder meer de Orionnevel, het Zevengesternte en dubbelsterren. Ook maakt u kennis met verscheidene sterrenbeelden. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan, planeet en sterren te kunnen zien.
In het auditorium en het planetarium zijn leuke presentaties over sterren en planeten, hemelverschijnselen en ontdekkingen in de kosmos.

Entree op de publieksavonden: 6,- (kinderen tot en met 12 jaar: 4,-).

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00787