Datum: 27 februari 2020

Filmavond Monos


CC Nestelré - Nistelrode: Om 20.15 uur
€ 5,- vooraf verkrijgbaar aan de kassa

Drama / Thriller geregisseerd door Alejandro Landes met Julianne Nicholson, Moises Arias en Jorge Román

Op een afgelegen bergtop ​​is men bezig met het vervullen van een missie. Acht tieners met geweren lopen er rond om ervoor te zorgen dat de ontvoerde Amerikaanse dokter Sara Watson in leven blijft. Wanneer een gevecht nadert en een geleende melkkoe per ongeluk gedood wordt, is het plotseling menens.

De paramilitaire pubers houden de schijn van kadaverdiscipline goed vol, daar op het dak van de wereld. Wanneer hun bevelhebber langskomt, staan ze strak in het gelid. Ze geven zich over aan uitputtende trainingen en bewijzen dat ze hun gijzelaar – een buitenlandse ingenieur die al jaren wordt vastgehouden, op een mistig bergplateau aan de rand van de jungle – helemaal onder controle hebben.

Orde en tucht zijn slechts vernis, in het extreem fysieke Monos. De met halfautomatische wapens en machetes uitgeruste hoofdpersonages maken deel uit van een Farc-achtige guerrilla-beweging. Ze opereren in een niet nader genoemd Zuid-Amerikaans land; acht rauwe jongeren die hun gewone leven achter zich hebben gelaten om onvoorwaardelijk een hoger doel te dienen.

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.01068