Datum: 25 mei 2022

Vunderkeloop


Feesterij 't Vunderke - Macharen: Waar voorheen het evenement ‘Macharen aan de wandel’ werd afgesloten met de Vunderkeloop, is er dit jaar gekozen voor een aftrap met deze stratenloop.

Op woensdag 25 mei, de avond vóór Hemelvaart, heeft de loop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten nu plaats als tweede in de rij van wedstrijden van de Maasland Run Classic 2022.
Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 tot en met 8 jaar, waarna een kwartier later de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs (9 tot en met 12 jaar) aan de beurt zijn voor hun loop door het dorp.

Om 19.30 uur is er dan de gezamenlijke start voor de trimloop over 5 kilometer en de 10 kilometer-wedstrijd. Voor ‘de tien’ mag eenieder zich met hart, ziel en snelle benen werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al jarenlang op naam van oud-Macharenaar Gerwin van den Hurk staat en schier onaantastbaar lijkt. Verbetering ervan levert de winnende loper € 75,- op.

Vanzelfsprekend is ook dit jaar weer ‘de Macherse Bult’ in de stratenloop opgenomen: een kuitenbijter bij uitstek.

Ook voor de diverse onderdelen van de Vunderkeloop is de inschrijving bij Feesterij ’t Vunderke aan de Kerkstraat. Start en finish zijn naast het terras.


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00695