Datum: 03 juli 2022

Festijn op het Plein


Lithoijen: De werkgroep Dorpslandschap Lithoijen heeft samen met Stichting Landschapsbeheer Oss één van haar projecten kunnen realiseren: het in ere herstellen van de boomgaard bij de kerk aan het Prelaat van den Bergplein. Er zijn nieuwe fruitbomen en struiken geplant, er is een insectenhotel geplaatst, er zijn vogelhuisjes opgehangen en bloemrijk graszaad werd ingezaaid. In combinatie met Kinderopvang De Blokkendoos is in de boomgaard een natuurlijke speelomgeving aangelegd, zodat kinderen spelenderwijs de natuur kunnen ervaren en ontdekken. De natuurbeleving en het buiten spelen past helemaal bij de visie van De Blokkendoos.

Tijdens de feestdag op 3 juli a.s. wordt de boomgaard officieel geopend. Speciaal voor de kinderen zullen er allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd die in het teken staan van natuur- en natuurbeleving, buiten spelen en kunst & cultuur. Maar bovenal is het een gezellig samenzijn.

Ook kunnen de kinderen luisteren naar een leuk verhaaltje dat wordt voorgelezen door medewerkers van de bibliotheek. Stichting Landschapsbeheer Oss en de Heemkundekring hebben een stand en ook het Remigius museum is geopend zodat mensen er een kijkje kunnen gaan nemen. Een aantal kunstenaars zullen hun creativiteit tentoonstellen.

Festijn op het plein vindt plaats in de boomgaard bij de kerk en op het kerkplein in Lithoijen.
De dag start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.
De dag is toegankelijk voor alle belangstellenden.

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.00602