Datum plaatsing: 26 maart 2018 - Laatst gewijzigd: 26-03-2018 09:24:17

Lith Presenteert aan de oevers van de Maas


Lith Presenteert aan de oevers van de Maas


Lith (Oss): Zoals de laatste jaren gebruikelijk presenteren alle verenigingen van Lith zich ook dit voorjaar weer aan alle dorpsgenoten en publiek uit de omgeving. Op tweede paasdag wordt bij museumboot ’t Visje de opening van het vaarseizoen gevierd en dat gaat gepaard met een hele gezellige dag vol activiteiten aan de Maas.

door Mark van der Donk

De vierde editie van Lith Presenteert zorgt weer voor een dag vol festiviteiten voor jong en oud. Met veel live muziek, de nodige versnaperingen, een markt en volop activiteiten zal het bij de bekende schokker weer een gemoedelijke bedoeling zijn. “We vieren op deze dag de opening van het vaarseizoen”, vertelt Yvonne van der Zanden namens de organisatie. “Natuurlijk staat museumboot ’t Visje in het middelpunt. Daar voor verschijnen allerlei tenten waar verschillende ambachten worden getoond en Lithse verenigingen zich komen presenteren.”

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de bezoekers de hele dag vertoeven aan de oever van de Maas. Ze zullen zich zeker niet vervelen, volgens Van der Zanden. “We hebben een vintage markt, waar kooplui hun waar stallen. Er worden bijvoorbeeld ook huiden en vachten en streekbier verkocht. Daarnaast is er een restaurateur, die laat zien hoe zij oude meubels opknapt, en iemand die manden vlecht. Er worden ook leren tassen gemaakt, vis gerookt en getekend, geschilderd en beelden gemaakt. Kortom, van alles wat en voor jong en oud heel interessant om eens te zien.”

Verenigingen
Aan de Maasoever, bij eeterij ‘Bij ons op den dijk’, presenteren verenigingen uit Lith zich - net als de drie voorgaande jaren - weer met gepaste trots aan de bezoekers. “Zo is de duikclub er, de heemkundekring, de EHBO uit ons dorp, de Weidevogels”, somt Van der Zanden op. “En ook de visclub is er weer, die speciaal voor de kinderen leuke activiteiten heeft. Samen gaan we weer zorgen voor een feestelijke dag, waarbij natuurlijk ook live muziek niet ontbreekt. Met Koud Serveren en Grizzly Hats komen twee nieuwe bands optreden en natuurlijk is ook onze eigen Lithse band Story van de partij om voor een gezellige muzikale noot te zorgen. Datzelfde geldt voor dweilorkest De Maoskanters.”
Het is op maandag 2 april, tweede paasdag, zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen aan de Lithse boorden van de Maas. Museumschokker ’t Visje is uiteraard geopend en daar omheen staan allerlei gezellige activiteiten gepland. “Er komt ook nog een veerpont bij de schokker te liggen, een reservepont”, besluit Van der Zanden. “Met de ervaring van de voorgaande jaren op zak, proberen we er een nog geslaagdere dag van te maken. Door een wat aangepaste opstelling hopen we dat Lith Presenteert nóg leuker en gezelliger wordt.”

Lith Presenteert vindt plaats op tweede paasdag, nabij schokker ’t Visje aan de Lithse Dijk. De dag duurt van 11.00 tot 17.30 uur en is volledig gratis te bezoeken.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28149