Datum plaatsing: 26 augustus 2018

Open NK Zoetwatervissen in Máximakanaal


Open NK Zoetwatervissen in Máximakanaal


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Zaterdagmorgen 25 augustus werden al vroeg de voorbereidingen getroffen voor een sportvis-evenement dat nog niet zo vaak in Brabant heeft plaats gevonden: het Open Nederlands Kampioenschap zoetwatervissen voor Heren in de leeftijd 55- en 55+.
Deelnemers uit het hele land waren soms uren onderweg om hun stekkie in te nemen en tussen 11.00 uur en 15.00 uur moest men proberen zoveel mogelijk zoetwatervis aan de haak te slaan en dan vooral brasem want die tikt lekker aan, want het ging uiteindelijk om de kilo’s.
Omdat bij internationale wedstrijden onderscheid wordt gemaakt in de categorieën 55- en 55+, houdt dit in dat bij dit Open NK alle leeftijden vertegenwoordigd zijn.
Het heet wel Open NK, maar niet iedereen kon hier aan deelnemen, want de deelnemers hadden zich eerder dit jaar geplaatst tijdens de gehouden selectiewedstrijden bij de zeven federaties en van alle deelnemers had een kwart zich weten te plaatsen voor het NK.
‘Sportvisserij Nederland is altijd op zoek naar goede vislocaties met gelijke omstandigheden’, aldus Toine Aarts van Sportvisserij Nederland, ‘en bij de aanleg van het Máximakanaal heeft Rijkswaterstaat 35 vaste visplekken gerealiseerd waar iedereen gebruik van kan maken’.
Langs het kanaal waren twee trajecten ingericht en alle 132 vissers zaten aan de westkant (de Bossche kant), een deel vist aan de noordkant van de sluis (55+), de rest aan de zuidkant (55-).
Winnaar bij de 55- werd Jan Puuldersma met 2.785 gram en bij de 55+ was het Frits Eeuwijk.

Tekst en beeld Ted van der Loo
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15857