Datum plaatsing: 17 mei 2019

Shantykoor uit Heesch zingt op stembureau Huize Heelwijk


Shantykoor uit Heesch zingt op stembureau Huize Heelwijk


Heesch (Bernheze): Om het belang van ‘ga stemmen bij de Europese verkiezingen’ te onderstrepen zal shantykoor De Zeezwabbers op 23 mei de stemmer in Huize Heelwijk verwelkomen met zeemansliederen.

Dirigent Tom Overtoom zegt: ‘Nee, we zijn geen politieke partij, maar het clubje zangers is wel maatschappelijk geëngageerd en vindt dat mensen hun stem moeten uitbrengen. De belangstelling om Europees te stemmen lijkt niet groot. Misschien helpt het als we de gang naar de stembus een stemmige kleur geven, een zeemanskleur in ons geval. Weliswaar niet specifiek Europees, want het 2- stemmige koor zingt in alle talen: Nederlands, Fries, Engels, Russisch, Zuid-Amerikaans. Van Louis Davids tot The Dubliners. We tuigen ons op en hopen dat de kiezer overstag gaat. Niet gaan stemmen is tussen wal en schip raken, je iets in de maag laten splitsen. Strijk en zet, we vinden dat we daar mee goed op streek zijn. Het is aan de stemmer om te bepalen waar we in verzeild raken’.

De Zeezwabbers zingen hun repertoire op 23 mei tussen 16.30 en 18.00u op stembureau Huize Heelwijk in Heesch.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.32115