Datum plaatsing: 22 juni 2020

Aanleg Snelfietsroute Uden-OssNistelrode (Bernheze): In de afgelopen periode bereidde de gemeente de Snelfietsroute fase 2 Delst – Udenseweg voor. Inmiddels is het project klaar voor de uitvoering.

Verkeersmaatregelen
Voorafgaand aan de aanleg van de snelfietsroute moeten de nutsbedrijven (gas, water en elektriciteit) werkzaamheden verrichten aan de kabels en leidingen. De nutsbedrijven starten op het deel binnen de bebouwde kom in week 25. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren stellen we verkeersmaatregelen in en moeten de fietsers aan één zijde fietsen. Wees alert, u kunt tegenliggers tegenkomen. De verkeersmaatregelen worden duidelijk aangegeven.

Planning
De aannemer start in week 29 met de werkzaamheden aan het fietspad tussen Menzel en het wildviaduct over de A50 (gemeentegrens) en is in week 32 klaar. Daarna start de aannemer in week 32 met de werkzaamheden in het deel tussen de Hoogstraat en Menzel en de kruising Udenseweg – Menzel. Voor deze werkzaamheden wordt de weg afgesloten en het verkeer omgeleid via het Laar – Achterstraat – Brandsestraat – Udenseweg. Het openbaarvervoer gaat ook via deze route. Naar verwachting is het project week 37 gereed.

Nieuwe bomen
Voor de aanleg van de snelfietsroute moeten er veel bomen gekapt worden. De te kappen bomen worden allemaal in hetzelfde gebied gecompenseerd door een diversiteit aan nieuwe bomen. De compensatie vindt plaats in het plantseizoen najaar 2020 begin 2021.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15395