Datum plaatsing: 14 juli 2020

Berghege neemt nu kapelanie onder handen


Berghege neemt nu kapelanie onder handen


Oss (Oss): In de kapelanie van de Grote Kerk in Oss worden vijf appartementen gebouwd. De parochie Heilige Willibrordus en bouwbedrijf Berghege tekenden vandaag een aannemingsovereenkomst.

De parochie blijft eigenaar en gaat de appartementen aan de Begijnenstraat verhuren. Op die manier krijgt het monumentale gebouw dat ooit is gebouwd om kapelaans van de Grote Kerk in onder te brengen een nieuwe functie. Het pand is verhuurd geweest als kantoor, de bovenverdieping stond leeg.

Bouwbedrijf Berghege heeft onlangs het voormalige klooster en internaat aan de Begijnenstraat opgeknapt tot eigen hoofdkantoor. Het is de ambitie van het bouwbedrijf om de straat haar oude allure terug te geven. De kennis en ervaring die is opgedaan bij de verbouwing van het kantoor, kan nu opnieuw in de praktijk worden gebracht.

Bij de ondertekening waren pastoor Roland Kerssemakers, projectleider Ronnie Tiemissen van Bouwbedrijf Berghege, Gilbert Ceelen directeur van Berghege en Patrick van den Bergh die namens de parochie de bouw gaat begeleiden aanwezig.

De bouw van de appartementen in de kapelanie start in september. De oplevering zal ergens in het voorjaar van 2021 zijn.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16819