Datum plaatsing: 20 juli 2020

Bekroond 1917 in filmhuis Berlicum


Bekroond 1917 in filmhuis Berlicum


Berlicum (Sint-Michielsgestel): Ook volgende week weer een bekroonde film uit 2019 in het Beneluxtheater met de titel 1917, verwijzend naar de eeste wereldoorlog.
Regisseur Mendes baseerde de plot, over twee Britse soldaten die in de Noord-Franse loopgraven op een levensgevaarlijke missie worden gestuurd, op ervaringen van zijn grootvader, en weet de chaos en tragiek van the Great War adembenemend dichtbij te brengen. Oscars voor het camerawerk, de effecten en de audio-mix.
Op een bedrieglijk kalme ochtend in 1927 worden de Engelse soldaten Schofield en Blake bij hun sergeant geroepen voor een speciale missie. Een paar kilometer verderop denkt een Brits bataljon de terugtrekkende Duitsers in de pan te kunnen hakken, maar dit blijkt een hinderlaag. Communicateie tussen de twee kampen is niet meer mogelijk, dus de jongens moeten de boodschap persoonlijk afleveren. Binnen een aantal uur welteverstaan, want anders is het te laat.
In deze zinderende film volgt de camera in één lang shot twee soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog op een levensgevaarlijke missie achter vijandelijke linies gestuurd worden. Een huzarenstuk van de regisseur waar de techniek in dienst staat van het verhaal.

Vertoning op 30 juli om 20.00 uur in het Beneluxtheater in Berlicum. Kaartjes via de site of aan de bar, € 8.50, waarbij een drankje na afloop zit inbegrepen.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14073