Datum plaatsing: 30 juli 2020

Voor, tijdens en na corona informatie en ondersteuning aan zzp'ers's-Hertogenbosch (Regionaal): Met het kennisportaal, online BOOST-colleges, het derde ZZP BOOST Event en een vernieuwde gratis app blijft zzp NOB BOOST voorzien in de behoefte aan goede kennis en informatie voor zzp'ers in Noordoost-Brabant. En dat is en blijft hard nodig. De gevolgen van de coronacrisis zijn verstrekkend voor veel zelfstandige professionals in deze regio. Ondanks de weer draaiende economie blijft het vaak lastig, omdat opdrachten zijn weggevallen en inkomsten zijn gedaald. "We bieden via verschillende kanalen een breed informatie- en kennispakket waar zzp'ers hun voordeel mee kunnen doen", aldus Marieke Tetteroo, projectleider zzp NOB BOOST.

Kennisportaal goed bezocht
Veel zzp'ers weten inmiddels al hun weg te vinden naar het kennis- en informatieportaal dat afgelopen voorjaar is gelanceerd. Sinds het begin van de coronacrisis is dit platform in de lucht vanuit één centrale online plek. Zzp'ers kunnen er terecht voor informatie en krijgen er antwoorden op vragen over uiteenlopende thema's. Het portaal is opgestart vanuit het zzp NOB BOOST-project en maakt deel uit van een groter plan van aanpak dat gemaakt is voor de totale arbeidsmarktregio. Hierin werken veel partners in Noordoost-Brabant samen, waaronder het Werkgevers Servicepunt (WSP).

Speciale 'hybride' editie ZZP BOOST Event
Op 17 september vindt de derde, speciale, editie van het ZZP Boost Event plaats. Conform de coronamaatregelen kunnen er maximaal 70 personen het event gratis en live bijwonen aan de Noordkade in Veghel. Via de livestream kan iedereen getuige zijn. Centrale vraag tijdens deze 'hybride' editie: "Waar ligt jouw kracht als zelfstandig professional?" Naast Josette Dijkhuizen, ondernemer en hoogleraar, is Marc Lammers, internationaal hockeycoach en motivator, keynote speaker. Lammers: "Waar een crisis is, is een kans! Ik ben benieuwd hoe zelfstandig professionals hun grenzen durven verleggen en waar zij nieuwe kansen zien. Wat is hun visie op ondernemen? En, nog belangrijker: wat is nu hun plan om sterker uit deze crisis te komen. Ik ga hen die middag coachen dit plan succesvol te maken. Want: winnaars hebben een plan, verliezers een excuus."

Tetteroo: "Als je in Brabant iets twee keer doet, dan heb je een traditie. Ik ben dan ook erg blij dat we ondanks deze bijzondere tijd dan ook met de derde editie van het zzp BOOST EVENT kunnen komen. Het is inmiddels een traditie en bovenal een event dat bewezen inspireert en motiveert, zodat je wendbaarder en weerbaarder wordt als zelfstandig professional."
Het event richt zich op zelfstandig professionals, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. En of je nu wel of niet in Noordoost Brabant woont; iedereen is uitgenodigd! Het event is gratis bij te wonen (zowel live als via de stream). Meer informatie en aanmelding via deze link en sociale mediakanalen!

BOOST-colleges vanaf september
In de periode september tot begin oktober zijn er via de social mediakanalen van zzp NOB BOOST vijf zogenoemde BOOST-colleges gratis te volgen. Daarin geven vijf deskundige zelfstandig professionals een college van een half uur voor iedereen die interesse heeft. Er wordt gewerkt met praktijkopdrachten en na afloop is er voor deelnemers een hand-out beschikbaar. Onderwerpen: veerkracht van jouw onderneming, zichtbaar blijven, omdenken als zelfstandig professional, master your mindset en aanvullende en versterkende initiatieven.

Vernieuwde app
Deze coronatijd vraagt om een andere blik op ondernemen. "Daar helpen wij vanuit zzp NOB BOOST zelfstandig professionals bij", zegt Tetteroo, "bijvoorbeeld met onze nieuwe en speciale gratis te downloaden zzp NOB BOOST-app kunnen zzp'ers concreet aan hun onderneming werken. Zo helpen de expertmodules van andere zzp'ers bijvoorbeeld bij het kritisch kijken naar contracten, het nadenken over bijvoorbeeld de levensvatbaarheid van de onderneming en de inzet van social media die juist nu heel belangrijk is." Via de app kunnen zzp'ers elkaar vinden om elkaars expertise te delen. Ook kunnen opdrachtgevers hen makkelijker vinden, bevordert het de onderlinge samenwerking en biedt de app de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen en het netwerk te vergroten. De vernieuwende modules zijn gemaakt door Mr. Lieke, Zuidweg en partners en Social Monday. "Met de app kan een zzp'ers zich als 'gebooste' professional presenteren aan heel Noordoost-Brabant en zichzelf op de kaart zetten!", aldus de ontwikkelaar van de app, Thijs Albers van Weflex.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16838