Datum plaatsing: 05 augustus 2020

William Verstappen behaalt trainer/coach diploma


William Verstappen behaalt trainer/coach diploma


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op 9 juli 2020 behaalde William Verstappen (1973) zijn diploma trainer/coach Taekwondo Niveau 3. Naast zijn normale werk kostte dit hem ruim een jaar zwoegen. William heeft veel aan zijn docenten te danken en in het bijzonder zijn leercoach Theo van de Molengraft.

De weg die hij heeft afgelegd tot dit diploma is bijzonder. Hij groeide op in ’s-Hertogenbosch en stapte als 6-jarige op de mat bij Sportschool Olympia waar hij les kreeg van John Lapre. Die dojo is nog steeds gevestigd aan het Werfpad. Johan Lapre kreeg zelf wijze lessen van de taekwondolegende Louis Pardoel. Hier was William in goede handen. Hij ontwikkelde zich daar tot een bijzonder talent dat niet onopgemerkt bleef. Op 12-jarige leeftijd ging hij over naar de sportschool van Louis van Esch. Door deze wissel kreeg William les van zowel Louis van Esch als van Tony Hendriks. Op 14-jarige leeftijd haalde hij zijn eerste Nederlands kampioenschap in zijn klasse met toen nog een rode band. Hij was een tijd lid van het Nederlands team en deed mee aan nationale en internationale wedstrijden. Hij moest aan zijn toekomst denken en leerde op school voor een nobel beroep. Door zijn studie en enkele langslepende blessures kwam de taekwondosport vanaf 1996 op een zijspoor.
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2010 meldde hij zich aan bij Taekwondo Rosmalen o.l.v. Max Thümann. Ook Max heeft les gehad van Louis Pardoel. Tony Hendriks geeft dan ook les bij Taekwondo Rosmalen. In de eerste les stapte William gewoon binnen met een witte band. Binnen enkele jaren, in april 2012, heeft William na een imponerend examen de rode band met zwarte slip behaald. Tussendoor behaalde hij ook nog het scheidsrechterdiploma. De ambitie om de 1e DAN zwarte band te behalen komt dan ook dichterbij. Met zijn vaste trainingspartner Harold Mulders heeft hij vele maanden hard en extra geoefend om het gewenste niveau te halen. Met de extra aandacht van Max Thümann en Tony Hendriks behaalt hij op 14 december 2014 zijn zwarte band 1e DAN.
Om de taekwondosport nog meer stimulans te geven richt hij op 6 september 2019 samen met Thijs Quispel en Rob Hoogeboom Stichting Taekwondo Rosmalen op. Met zijn behaalde diploma trainer/coach ligt de weg voor William open om zijn 2e DAN te behalen.

Tekst; Rob Hoogeboom/Saskia de Regt
Foto; Privé collectie Fam. VerstappenUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16064