Datum plaatsing: 05 augustus 2020

Openluchttheater Hoessenbosch gaat weer open


Openluchttheater Hoessenbosch gaat weer open


Berghem (Oss): Het was even stil bij openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. En dat nog wel terwijl het 75 jaar bestaat. Voorzichtig presenteert het theater nu toch een alternatief programma. In september gaan de poorten open voor de Buitenbios, Theatergroep BLUV, Mannen van Naam Ún Dirk Scheele.

Stille zomer
Een unieke voorstelling met Stichting Berghem Tegen Kanker op 5 mei werd voorlopig uitgesteld. Net zoals de jubileumvoorstelling Koning van Katoren, Hoessenbosch Festival en vele andere leuke evenementen. "Plotseling moest er een streep door ons zorgvuldig samengestelde programma. Gelukkig kon de schoolmusical van basisschool Het Molenveld in juli uiteindelijk toch doorgaan. Deze stond al gepland vanwege ons 75-jarig jubileum, in het kader van 'Hoessenbosch trakteert'", vertelt stichtingsvoorzitter Boris van Brakel. "En ook voor de eindmusical van basisschool De Regenboog uit Schaijk ging onze poort in juli open." Maar daarna bleef het stil. Tot nu.

Coronaproof theater
Achter de schermen werd hard gewerkt aan een coronaprotocol om de RIVM-regels te waarborgen. Dat ligt er, al wordt het nog steeds met regelmaat aangepast naar de actualiteiten. "Onze maatregelen zijn tijdens de schoolmusicals met succes getest. Ons geluk is dat wij een openluchttheater zijn, waardoor er toch veel mogelijk is en we de ruimte hebben om voldoende afstand te bewaren", aldus Van Brakel. "We kunnen onze poort in september vooralsnog dus met een gerust hart openen."

Theaterprogramma september
Op 5 september trapt het theater af met de Buitenbios, in samenwerking met de Groene Engel. Na zonsondergang wordt bij Hoessenbosch de film Hors Normes gedraaid. Op vrijdag 18 september speelt Theatergroep BLUV onder regie van Harold Schraven de voorstelling De knecht van twee meesters. Op 19 september verwelkomt Hoessenbosch het ultramuzikale Ún komische trio Mannen van Naam en op 20 september brengt Dirk Scheele de kindervoorstelling In Holland staat een huis maar liefst twee keer op de planken. Meer informatie vind je via www.hoessenbosch.nl.





Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15686