Datum plaatsing: 18 augustus 2020

Op deze manier voorkom je opgelicht te worden bij het kopen van een tweedehands auto


Op deze manier voorkom je opgelicht te worden bij het kopen van een tweedehands auto


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het kopen van een tweedehands auto is altijd spannend. Koop je een auto van een particulier dan is dat nog even weer anders dan bij een autodealer. Misschien heb je geen verstand van de technische kant van auto’s en al helemaal niet van wat een auto waard is. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden als je een occasion koopt. Zo voorkom je namelijk dat je opgelicht wordt bij het kopen van een tweedehands auto. Ontdek hier de tips en trucs.

Bereken de dagwaarde
Er is een hele simpele manier om de dagwaarde van een auto te weten te komen. Ofwel welk bedrag de auto op dit moment waard is. Het enige wat je nodig hebt voor de dagwaarde auto berekenen, is het kenteken van de auto. Daar is namelijk een kentekencheck mee uit te voeren die inzicht geeft in de actuele dagwaarde net als in de handelswaarde en inruilwaarde. Uiteraard betreft het hier een indicatie, omdat koper en verkoper altijd door onderhandeling tot overeenstemming komen over de prijs. Via de kentekencheck krijg je onafhankelijke informatie over de dagwaarde. Zo betaal je in elk geval niet te veel voor een tweedehands auto.

Check de kilometerstand en historie
Heb je een tweedehands auto op het oog dan is het aan te raden om een aantal gegevens te controleren. Ook dat kan weer via het uitvoeren van een eenvoudige kentekencheck. Daarmee krijg je niet alleen inzicht in de kilometerstand, maar bijvoorbeeld ook in de schadehistorie. Verder is er informatie beschikbaar over de status van de APK net als de datum van de laatste tenaamstelling. Ook de nieuwwaarde van de auto is in te zien net als het bouwjaar en technische facetten van het voertuig.

Maak een proefrit in de auto
Er is veel informatie beschikbaar over de auto, maar je wilt natuurlijk ook in de praktijk ervaren hoe de auto rijdt. Daarom is het bij de aanschaf van een tweedehands auto altijd aan te raden om een proefrit te maken. Rijd niet alleen een blokje om, maar maak er een uitgebreide proefrit van. Dat betekent dat je ook over de snelweg gaat rijden net als over een buitenweg. Door met verschillende snelheden te rijden, merk je hoe de auto reageert. De proefrit voorziet in de ervaring van hoe de auto rijdt. Koop je een occasion van een particulier? Neem dan voor zover dat mogelijk is iemand mee die technische kennis heeft van auto’s.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws
Colums
08 jul
08 jul
05 jun


Meer columns

© 2020 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15946