Datum plaatsing: 18 januari 2021

Clubicoon Daan Netten op 86-jarige leeftijd overleden


Clubicoon Daan Netten op 86-jarige leeftijd overleden


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Met het overlijden van Daan Netten betreurt FC Den Bosch een clubicoon van het eerste uur.
Zaterdagmiddag 16 januari overleed ‘Daantje’ op 86-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Hij speelde 194 competitiewedstrijden en 15 bekerduels voor FC Den Bosch.

In de beginfase van FC Den Bosch was Daan Netten zeven jaar lang (1965-1972) een stuwende kracht, als aanvoerder en als steunpilaar in de verdediging. Na zijn carrière als spelerbleef hij nog ruim dertig jaar als scout actief voor de club.

Daan Netten was aanvoerder van het elftal van FC Den Bosch, dat in 1971 kampioen werd van de Eerste Divisie en naar de Eredivisie promoveerde. Aan het slot van het seizoen 1971-1972 speelde hij als oudste speler van de Eredivisie op 37-jarige leeftijd zijn laatste competitiewedstrijd tegen Ajax. Hoewel FC Den Bosch door een doelpunt van Johan Cruijff met 1-0 verloor kon er na afloop toch worden gejuicht omdat door de uitslagen op andere velden het eredivisieschap was veilig gesteld.

Daan Netten debuteerde in 1955 in het betaald voetbal voor BVV, dat destijds in de Eredivisie speelde. Toen het betaald voetbal van BVV in 1965 opging in de stichting FC Den Bosch/BVV behoorde Daan Netten tot de spelers die de stap meezetten. Met FC Den Bosch werd hij in 1966 kampioen van de tweede divisie en vijf jaar later in de eerste divisie.

In totaal kwam Daan Netten voor BVV én FC Den Bosch uit in 524 wedstrijden in het betaald voetbal. Hij is daarmee de speler met het hoogste aantal wedstrijden voor een Bossche club.

FC Den Bosch wenst alle familie en nabestaanden van Daan veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Foto Henk van EschUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

voetbal nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.14606