Datum plaatsing: 18 januari 2021

Indoor Brabant: wel ruiters en paarden, geen publiek


Indoor Brabant: wel ruiters en paarden, geen publiek


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): In lijn met het kabinetsbesluit om topsportcompetitie in Nederland weer op te starten, heeft de organisatie van The Dutch Masters besloten het sportprogramma in 2021 in principe door te laten gaan. “Het is belangrijk om ondanks alle beperkingen de continuďteit van de paardensport te waarborgen. Dit is essentieel voor de paarden, ruiters en alle anderen die aan de paardensportbranche verbonden zijn”, aldus Anky van Grunsven, voorzitter van The Dutch Masters. De organisatie is dankbaar voor alle steun die zij mocht ontvangen van haar partners na de afgelasting van de editie van 2020. NOC*NSF reageert positief: “Het is belangrijk voor de paardensport dat er weer topwedstrijden gehouden kunnen worden. Voor de TeamNL sporters biedt dit de nodige perspectief om zich voor te bereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten komen. Het is mooi dat The Dutch Masters georganiseerd kan worden, zodat de TeamNL sporters zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de Spelen.”

Zonder publiek
Gezien de huidige omstandigheden zal The Dutch Masters zonder publiek en in aangepaste vorm plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit en de organisatie zal dan ook in nauw contact blijven met de veiligheidsregio zodat het evenement volledig corona-proof in een besloten omgeving kan worden georganiseerd. Namens het stadsbestuur van ’s-Hertogenbosch is ook wethouder Huib van Olden tevreden met deze lijn: “Dat deze belangrijke wedstrijd voor onze stad en provincie op veilige wijze doorgang kan vinden, doet mijn sporthart natuurlijk sneller kloppen.” The Dutch Masters zal voor iedereen uitgebreid te volgen zijn via diverse media en tv-uitzendingen.

Rolex verlengt samenwerking
Hoofdsponsor Rolex heeft de samenwerking met The Dutch Masters voor lange termijn verlengd. Rolex zet al meer dan 60 jaar de kroon op de paardensport en is mede-initiatiefnemer en partner van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Het Zwitserse horlogemerk is sinds 2014 als partner verbonden aan The Dutch Masters. Sinds 2018 maakt The Dutch Masters onderdeel uit van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping samen met drie van ‘s werelds beste concoursen: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Genčve in Zwitserland. “De afgelasting van het evenement in 2020 heeft veel impact gehad op de organisatie. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze partners en de langdurige verlenging van de samenwerking met trouwe partner Rolex is een mooie opsteker voor de toekomst”, aldus Marcel Hunze, directeur van The Dutch Masters.

The Dutch Masters staat gepland van 12 tot en met 14 maart 2021. Het programma staat inmiddels online.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12469