Datum plaatsing: 21 januari 2021

World Skate Center verhuist naar de Kaaihallen


World Skate Center verhuist naar de Kaaihallen


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): World Skate Center (WSC) verhuist einde van dit jaar naar de Kaaihallen op de Tramkade. De Tramkade is in s-Hertogenbosch d plek voor de Urban Scene. Een aantal partijen op de Tramkade, zorgen ervoor dat juist hier veel gebeurt op het gebied van Urban. En van de actiefste partijen is het World Skate Center (WSC).

De huurovereenkomst voor de huidige locatie van WSC loopt 31 december as af. Daarom hebben WSC en de gemeente samen gekeken naar een nieuwe plek. Deze is gevonden in de Kaaihallen. Daar kan WSC de activiteiten voortzetten, totdat in augustus 2025 de herontwikkeling van de Bossche Stadsdelta (waaronder ook de Tramkade valt) begint. De Kaaihallen zijn eigendom van de gemeente. Het WSC en de gemeente blijven ondertussen met elkaar in gesprek over een definitieve plek voor het WSC.

WSC graag behouden
Wethouder Huib Van Olden: We willen voorkomen dat het WSC met al haar Urban activiteiten verdwijnt op de Tramkade. Of zelfs helemaal verdwijnt uit de stad. Daarom maken we de verhuizing naar de Kaaihallen mogelijk. Daarmee zorgen we ervoor dat er volop aanbod van Urban activiteiten blijft op de Tramkade. En kunnen bezoekers en sporters er blijven genieten van het skateboarden, Inline skaten, BMXen, stuntsteppen, muziek en cultuur.

Overlap
Jos Sleegers, algemeen cordinator WSC: Wij zijn ontzettend blij met onze nieuwe locatie. Ook zijn we erg opgelucht dat we samen met de gemeente voldoende overlap hebben gerealiseerd voor de verhuizing om WSC open te kunnen houden voor iedereen. Wij kijken er erg naar uit om samen met onze vrijwilligers een nieuw thuis te creren voor onze (top)sporters, recreanten, muzikanten en kunstenaars.

Circulair
We starten zo snel mogelijk gestart met het gereed maken van de Kaaihallen. Hiervoor moeten de hallen bouwkundig worden aanpast. Om de kosten te beperken, wordt voor de inrichting een groot beroep gedaan op het WSC. Zij zorgen zelf voor een groot deel voor de inrichting. Deze inrichting wordt circulair gerealiseerd. Dat wil zeggen dat het overgrote deel van alle voorzieningen (b.v. wanden, plafonds, losse units en alle skate-elementen) demontabel en herbruikbaar is en meegenomen kan worden naar een andere, definitieve locatie.

Verhuizing
De bedoeling is om dit najaar daadwerkelijk te verhuizen. In de tussenliggende periode worden de Kaaihallen gereed gemaakt en kan het WSC de huidige hal aan de Buitendijk blijven gebruiken tot aan de Olympische Spelen van Tokyo, komende zomer. Voor het WSC een belangrijk punt, aangezien een deel van de Olympische skate-selectie momenteel traint bij het WSC.

Evenementen
De evenementenfunctie zoals die nu is in de Kaaihallen verdwijnt. Skate en urban events kunnen er nog wel. Ook staat het WSC meer dan open om de plek beschikbaar te stellen voor events of andere activiteiten. Zover de inrichting van de hallen dat toelaat. De buitenruimte rond de Kaaihallen blijft tijdens en na de verbouwing inzetbaar voor bepaalde evenementen.

We willen uiteraard de evenementen die plaatsvonden in de Kaaihallen een andere locatie bieden. Hoe en waar moeten we samen met organisatoren beoordelen. Als Cultuurstad van het Zuiden willen we natuurlijk op de Tramkade, maar ook op andere plekken in s-Hertogenbosch, een gevarieerd aanbod houden. Zoals we dat al eerder met elkaar hebben afgesproken in ons evenementenbeleid. Met die kaders maken we onze evenementen in s-Hertogenbosch duurzaam en toekomstbestendig. Daarbij hebben we uiteraard niet alleen rekening te houden met de belangen en wensen van de organisatoren. Maar bijvoorbeeld ook met de natuur en omwonenden.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13236