Datum plaatsing: 04 februari 2021

Bettine Vriesekoop en TTV Maashorst spelen wedstrijdje voor ouderenUden (Regionaal): Voormalig tafeltenniskampioen en ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds Bettine Vriesekoop vraagt in Uden met OldStars van TTV Maashorst aandacht voor de mentale en fysieke weerbaarheid van ouderen. Sport en beweging zijn voor iedereen maar zeker voor ouderen belangrijk om mentale en fysieke weerbaarheid op peil te houden en goed ouder te worden. Het belang hiervan wordt in tijden van corona pijnlijk duidelijk. OldStars van TTV Maashost geven aan het bewegen met elkaar erg te missen. Naast het wedstrijdje biedt OldStar Jos Theijssen (79 jaar) uit Uden daarom wethouder Sport Ingrid Verkuijlen samen met Bettine Vriesekoop drie aanbevelingen aan.

OldStars Sport

Het Ouderenfonds maakt samen met haar partners Menzis en VWS met het OldStars sportprogramma mogelijk dat ouderen een leven lang kunnen blijven bewegen en de vereniging zoals TTV Maashorst in Uden een ontmoetingsplaats is voor belangrijke sociale verbinding. Vanuit een onderzoek van het Mulier Instituut, een impactmeting onder OldStars en jarenlange ervaring en expertise komt het Ouderenfonds daarom met drie aanbevelingen die landelijk uitgedeeld worden door OldStars en ambassadeurs als Sjaak Swart, Tom Okker, Floris Jan Bovelander en Bettine Vriesekoop, zoals in Uden.

Maak sport in 2021 (en juist ook in coronatijd) voor iedere oudere toegankelijk op diverse plekken en informeer alle 55-plussers over de dichtstbijzijnde (lokale) sportfaciliteiten. Leer te differentiëren in aanbod maar ook met trainingen zodat iedere oudere mee kan doen.
Zet in op verbinding met meerdere organisaties om ouderen te motiveren te blijven bewegen. Stimuleer daarnaast ouderen om zelf ook ‘een balletje op te gooien’. Maak de combinatie met sociale elementen.
Zorg voor aangepaste spelregels en maak sporten op elk niveau mogelijk. Luister naar ouderen. Stel een ouderencommissie aan bij elke sportvereniging en bouw samen aan communities.
Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds: ‘De afgelopen maanden ontstonden er veel creatieve initiatieven om in contact te blijven met ouderen en hun te helpen in beweging te blijven. Deze bijdrages betekende niet alleen een enorme opsteker voor ouderen die zich eenzaam voelden maar zetten hen, letterlijk, ook in hun kracht. Daarom willen wij het belang van sport en beweging voor ouderen signaleren. Want als we straks weer samen het sportveld op mogen moeten ouderen bij ouderenvriendelijke sportverenigingen terechtkunnen. Zo krijgt iedereen een kans om gezond ouder te worden.’

De uitreiking met OldStar Jos Theijssen, Bettine Vriesekoop en wethouder Sport, Ingrid Verkuijlen

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13498