Datum plaatsing: 24 februari 2021

Concerto con PassioneGestel (Sint-Michielsgestel): Guido de Bekker (zang) en Gert-Jan Westerhof (orgel) geven op zondag 28 februari om 11.30 uur vanuit de protestantse kerk in Sint-Michielsgestel een live stream-concert onder de noemer Concerto con Passione. Het is een vervolg op het succes van het Kerstconcert, Xmas Sounds.

Con Passione is de Italiaanse duiding voor concert met passie. Een verwijzing naar de passie die dit muzikale duo heeft voor muziek. Maar het is ook een verwijzing naar de tijd van het kerkelijk jaar. Carnaval is voorbij, we leven toe naar de Passietijd en Pasen.
Guido en Gert-Jan hebben het repertoire dat ze ten gehore brengen gezocht in een breed klassiek spectrum. Er zijn werken te horen uit de romantiek, maar ook uit de barok en eigentijdse kerkmuziek. Er is dus voor veel oren wat te vinden. De rode draad is dat het muziek is waar de beide musici een passie voor hebben.
Over de reden waarom Guido en Gert-Jan dit concert willen organiseren zijn zij duidelijk. Juist in deze tijd van afstand bewaren, kan muziek die overbruggen. Muziek verbindt en raakt mensen in het hart. Ze hopen allebei dat er troost, hoop en bemoediging uit mag gaan van de muziek die klinkt. Misschien is dat ook wel de grote kracht van het Concerto con Passione, dat het aanstekelijk werkt.
Het concert wordt live ten gehore gebracht vanuit de protestantse kerk aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. Iedereen is uitgenodigd om het concert live te volgen via het YouTube-kanaal van PG Sint-Michielsgestel. Het concert is gratis, maar een gift wordt zeer gewaardeerd. De opbrengst van het Concerto con Passione wordt besteed aan bladmuziek voor toekomstige muzikale uitvoeringen. Het is een wens van Guido en Gert-Jan om een muziekbibliotheek op te zetten om hun passie voor muziek te kunnen blijven delen.

Meer informatie, de link naar de livestream, het programmaboekje en het rekeningnummer voor giften:
www.pgsintmichielsgestel.nl/concert.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13710