Datum plaatsing: 24 februari 2021

Nieuwe opzet NK driebanden in Berlicum


Nieuwe opzet NK driebanden in Berlicum


Heesch (Bernheze): De KNBB Jumbo Masters wordt de laatste jaren gehouden in het Beneluxtheater in Berlicum. Dit krijgt dit jaar een andere uitstraling dan men gewend was. In samenspraak met Biljart Evenementen Nederland heeft de sectie driebanden van de KNBB besloten om te trachten het evenement door te laten gaan, als men kan voldoen aan de op dat moment geldende voorwaarden met betrekking tot de Covid-19 richtlijnen.

Getracht word om dit jaarlijkse hoogtepunt van het nationale driebanden van zondag 25 tot en met donderdag 29 april te houden, opnieuw in het Beneluxtheater in Berlicum.
Mede omdat het een tv-toernooi betreft dat live door Ziggo Sport wordt uitgezonden, is gekozen voor het succesvolle format zoals dat tijdens The Duke Challenge in Nistelrode is gespeeld. Dus ‘the best of five’ in sets van tien caramboles met de tijdklok op 30 seconden, zonder time out. De zestien deelnemers worden ingedeeld in vier poules van vier.
De poule wedstrijden staan voor 25, 26 en 27 april op het programma, terwijl een dag later de kwartfinales worden afgewerkt. De halve finale en de finale worden op donderdag 29 april gespeeld. Vooralsnog gaat men er vanuit dat, mocht er toestemming worden gegeven, er weinig of geen publiek aanwezig mag zijn. Afhankelijk van de op dat moment geldende beperkingen zal de organiserende stichting BEN enkele weken vooraf bekijken wat er eventueel mogelijk is.

De sectie driebanden neemt op 24 februari een beslissing over hervatting van de competitie. Men heeft zeker niet de intentie om de bekercompetitie en de daaropvolgende bekerfinale te schrappen. De bekerfinale staat voor de eerste week van juni eveneens in Berlicum gepland, met direct daaropvolgend het Europees kampioenschap driebanden.
Harry Mathijssen en Ad Smout van de organiserende stichting: “Het raakt ons wel om de Masters nagenoeg zonder publiek te moeten organiseren. Jammer, dat we zoveel mensen moeten teleurstellen. Dus dit jaar geen juichende menigte op de tribune. Uiteraard zijn we er erg gelukkig mee, dat het evenement gedurende alle dagen live wordt uitgezonden op Ziggo-Sport en Kozoom. Anderzijds zijn we blij dat het gehanteerde format bij The Duke Challenge zo goed is aangeslagen, dat het door de sectie driebanden één op één wordt overgenomen.”

Dit jaar geen volle tribunes in het Beneluxtheater.
Archieffoto: Ton SmildeUw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

sport nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13321