Datum plaatsing: 24 februari 2021

7 extra laadpalen voor elektrische auto’s in BernhezeHeesch (Bernheze): Steeds meer mensen rijden elektrische auto’s en de behoefte aan laadpalen is daardoor toegenomen. In 2021 gaat de gemeente Bernheze verder met de uitrol van openbare laadpalen voor elektrische auto’s.

In samenspraak met EVConsult plaatst de gemeente 7 laadpalen op strategische locaties. Dat zijn openbare parkeerplaatsen waar we veel elektrische auto’s verwachten en waar de bestuurder een langere tijd in de buurt aanwezig is, zoals bijvoorbeeld in de buurt van verzorgingstehuizen. Iedere laadpaal bedient 2 openbare parkeerplaatsen.

Locaties van de openbare laadpalen
De palen komen op plaatsen waar zij zo min mogelijk overlast en zo min mogelijk extra verkeersdrukte veroorzaken. In 2021 worden de laadpalen op de volgende locaties geplaatst:

Parkeerterrein De Misse Heesch (extra laadpaal)
De Beekgraaf Nistelrode (extra laadpaal)
De Hoef Nistelrode
Parkstraat Nistelrode
Schoolstraat Vorstenbosch
Dr Heijmansstraat Heeswijk-Dinther
Hertog Janstraat Heeswijk-Dinther
Laadpalen voor particulieren
Heeft u een elektrische of hybride auto maar geen eigen terrein voor een eigen laadvoorziening? Dan kunt u een verzoek voor een openbare laadpaal indienen. Dit kan rechtstreeks bij Vattenfall via https://incharge.vattenfall.nl/openbare-laadpalen/laadpaal-noord-brabant/. Vattenfall beoordeelt de aanvraag en kijkt of in de nabijheid van de aanvrager een geschikte locatie te vinden is. De gemeente Bernheze zoekt aansluitend een verkeerskundig goede plek in de openbare ruimte. Als de aanvraag is goedgekeurd wordt de laadpaal binnen drie maanden geplaatst; zonder installatiekosten voor de aanvrager. In 2021 zijn al 6 aanvragen voor laadpalen ontvangen en toegekend.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17022