Datum plaatsing: 28 februari 2021

Geen proef met horeca en winkels in OssOss (Oss): Centrummanagement Oss heeft een corona-proof-plan bij de gemeente Oss ingediend om winkels en horeca verantwoord te openen. Hoe zeer we als gemeente de wens van ondernemers snappen, het is niet mogelijk hier aan mee te werken.

De landelijke coronamaatregelen laten zo’n plaatselijke versoepeling niet toe. Eerder is in een andere gemeente een soortgelijk plan gepresenteerd. Dit is toen door het landelijk Veiligheidsberaad van burgemeesters afgekeurd. Ook in de corona-persconferentie van dinsdag 23 februari heeft premier Rutte nog eens benadrukt dat het volledig openen van winkels en horeca nog niet aan de orde is. De besmettingscijfers zijn daarvoor nog te hoog.

Wel is het vanaf woensdag 3 maart mogelijk om te winkelen op afspraak, weer buiten te sporten voor mensen onder 27 jaar en om naar de kapper of pedicure te gaan. Hoe moeilijk ook, het is in het belang van ieders gezondheid om de coronamaatregelen te blijven volgen.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15789