Datum plaatsing: 18 maart 2021

Autohuur Frankrijk voor een autovakantie


Autohuur Frankrijk voor een autovakantie


's-Hertogenbosch (Regionaal): In de zomermaanden gaan veel mensen op autovakantie naar Frankrijk. In dit land is het ’s zomers vaak lekker weer en bovendien ben je niet al te lang onderweg. Althans, niet wanneer je in het noorden van Frankrijk op vakantie gaat. Wil je naar de Franse zuidkust? Dan zit je soms wel een keer zo lang in de auto. Zit je hier niet op te wachten? Overweeg dan met het vliegtuig naar Frankrijk te gaan. Veel mensen zien dit niet zitten, omdat zij op de plaats van bestemming een stuk minder mobiel zijn dan met de auto. In dat geval kun je een auto huren in Frankrijk. Op deze manier kun je toch op autovakantie door dit land zonder dat je er eerst uren voor hoeft te rijden.

Waarom een autovakantie in Frankrijk?
Ben je nog niet eerder in Frankrijk op vakantie geweest? Dan beslis je waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag om op vakantie te gaan naar dit land. Nee, want je wilt eerst weten waarom je voor een autovakantie in Frankrijk zou kiezen. De voornaamste reden voor een autovakantie in Frankrijk is dat dit land ontzettend veel te bieden heeft. Zo staat Frankrijk bijvoorbeeld bekend om de wijn, croissants, stokbrood en kaas. Als Bourgondiër kom je hier dan ook helemaal aan je trekken.

Uiteraard kies je niet alleen maar voor een autovakantie in Frankrijk vanwege het eten en drinken. Gelukkig heeft Frankrijk jou nog veel meer te bieden. Zo is er in de grote steden altijd van alles te zien, te doen en te beleven. Daarnaast is het binnenland van Frankrijk ook de moeite waard. Zo kent het land ook een groot aantal natuurlijke regio’s. Bourgogne en Bretagne zijn hier goede voorbeelden van. Ook qua water heeft Frankrijk je veel te bieden. Zo liggen de west- en zuidkust van dit land grotendeels aan zee. Kortom: een autovakantie in Frankrijk is zeker de moeite waard.

De voordelen van een huurauto
Ga je met het vliegtuig op vakantie naar Frankrijk? Dan heb je mogelijk een pakketreis geboekt. In dat geval word je met een bus(je) naar jouw accommodatie gebracht nadat je geland bent. Hierdoor ziet lang niet iedereen het nut van autohuur in Frankrijk in. Toch is een auto huren vaak geen overbodige luxe. Om jou te overtuigen, zetten we hier een aantal voordelen van een huurauto op een rijtje.

1) Je kunt gaan en staan waar je wilt
Een eerste voordeel van een huurauto is dat je kunt gaan en staan waar jij wilt. Verblijf je in de buurt van een grote Franse stad en bedenk jij je ’s ochtends ineens dat je hier een bezoekje aan wilt brengen? Dan is dat geen probleem als je over een huurauto in Frankrijk beschikt. Je stapt in dat geval simpelweg in de auto en je rijdt erheen. Ben je het zat? Dan rijd je met de huurauto terug naar jouw accommodatie.

2) Je bent niet afhankelijk van anderen
Veel mensen vinden het zonde van hun geld om een auto te huren in Frankrijk. Ben je van plan om er niet veel op uit te trekken? Dan valt hier iets voor te zeggen. Als je veel van de omgeving wilt zien, is een auto huren zeker aan te raden. Eén van de voordelen van een huurauto is namelijk dat je niet langer afhankelijk bent van anderen. Als je met de bus op pad gaat, moet je zorgen dat je op vaste tijden ergens bent. Dit is ook het geval als je een taxi geboekt hebt. Met een huurauto is dit allemaal niet aan de orde. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hoelang je ergens blijft.

3) Je haalt de auto af op het vliegveld
Op veel vliegvelden kom je tegenwoordig talloze loketten tegen van autoverhuurbedrijven. Dit is ideaal, want hier kun je direct een auto huren. Heb je de huur al vanuit Nederland geregeld? Dan kun je de sleutel van jouw huurauto bij het loket van het betreffende verhuurbedrijf afhalen. Je pakt de koffers in de auto, neemt plaats en rijdt direct naar jouw accommodatie. Grote voordeel hiervan is dat je onderweg niet bij meerdere accommodaties moet stoppen. Dit is wel het geval als je met een bus naar jouw accommodatie wordt gebracht.

Wat kost autohuur in Frankrijk?
Een auto huren in Frankrijk brengt kosten met zich mee. Daarom wil je ongetwijfeld eerst weten wat een huurauto jou kost. Dit hangt af van een aantal factoren. Zo betaal je bijvoorbeeld meer als je een relatief nieuwe auto huurt. Ook de omvang van de auto speelt vaak mee in de huurprijs. Wil je weten hoeveel autohuur in Frankrijk jou ongeveer gaat kosten? Dan doe je er goed aan huurauto’s met elkaar te vergelijken.

Een huurauto vergelijken kan tegenwoordig via verschillende websites. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op goedkoperautohuur.nl/frankrijk. Deze website vergelijkt 1600 aanbieders van huurauto’s met elkaar. Hierdoor weet je zeker dat jij altijd een goedkope huurauto vindt. Kijk bij het vergelijken overigens niet alleen naar de huurprijs. Nee, want je krijgt mogelijk ook te maken met een kilometervergoeding. Let daarnaast ook goed op de brandstofregeling die van toepassing is op de betreffende huurauto. Dergelijke zaken spelen namelijk ook mee in de prijs van een huurauto.

Waar huur je een auto?
Wil je een auto huren in Frankijk? Dan ontdek je snel genoeg dat je bij verschillende bedrijven terecht kunt. Hierdoor denk je mogelijk dat een auto huren niet bepaald lastig is, maar schijn bedriegt. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor autohuur in Frankrijk. Daarbij komt dat je de auto wilt huren bij een betrouwbare partij. Hertz biedt in dat geval uitkomst. Dit autoverhuurbedrijf is een bekende naam in de wereld van autohuur.

Wanneer de keuze inderdaad op Hertz valt, raden wij jou aan de auto al voor vertrek naar Frankrijk te huren. Waarom? Omdat je zo behoorlijk wat geld bespaart. Je kunt bij het loket van Hertz op het vliegveld ook nog een auto huren, maar hier betaal je vaak de hoofdprijs voor. Huur een auto in Frankrijk daarom altijd al voordat je op het vliegtuig stapt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.66247