Datum plaatsing: 21 maart 2021

Supplementen aanschaffen? Let op deze zaken!


Supplementen aanschaffen? Let op deze zaken!


's-Hertogenbosch (Regionaal): Veel consumenten worden steeds gezondheidsbewuster. De ontwikkelingen met betrekking tot de coronacrisis dragen daar onder meer aan bij. Men probeert de weerstand zoveel mogelijk te versterken, zodat het lichaam weerbaarder tegen schadelijke indringers van buitenaf wordt.

Daarom overwegen veel mensen om gebruik te maken van ťťn of meerdere supplementen. Ben jij ťťn van hen? Dan doe je er goed aan om te weten op welke zaken je moet letten alvorens je een supplement koopt. David van Gaalen, die werkzaam bij het kennisplatform Supplementen.nl is, legt daar meer over uit.

Hoe koop je goede supplementen?

Voedingssupplementen kopen lijkt eenvoudig, maar tal van mensen zien door de bomen het bos niet meer. Er is immers zoveel keuze wanneer het aankomt op voedingssupplementen en vitaminepillen. Aangezien gezondheid een groot goed is, dient het kopen van supplementen op een verantwoorde manier te gebeuren.

Daarvoor is het allereerst belangrijk om te weten waarom je een supplement wilt gebruiken. Is dit vanwege een voedingsstoftekort of een medische aandoening? Bloedonderzoek kan daar bijvoorbeeld meer inzage in geven. Ook kan het zo zijn dat je een supplement wilt aanschaffen op aanraden van een medisch specialist. Het moet niet zo zijn dat je een voedingssupplement wilt gebruiken ter vervanging van gezonde en natuurlijke voeding. Met andere woorden: Zie een supplement als een hulpmiddel, niet als een vervanging van een gevarieerd dieet.

Ten tweede is het verstandig om te achterhalen welke ingrediŽnten er in bepaalde supplementen zitten. Herken je een ingrediŽnt niet? Doe dan onderzoek naar de werking ervan. Per slot van rekening wil je weten welke stoffen je binnenkrijgt. Ook kun je een voedingsdeskundige raadplegen, waarbij je kunt denken aan een diŽtist. Diegene kan jou meer vertellen over de desbetreffende ingrediŽnten in een voedingssupplement.

Ten derde koop je idealiter een goed supplement van een gerenommeerde producent dan wel wederverkoper. Je kunt online onderzoek doen naar de beoordeling van een merk. Wat vinden mensen bijvoorbeeld van de werking, de service en de kennisverschaffing van een specifiek merk? Onafhankelijke recensiesites kunnen meer inzage in dergelijke vragen geven.

Veelgemaakte fouten omtrent een supplement kopen

Volgens voedingsdeskundige David van Gaalen worden er regelmatig fouten gemaakt wanneer het aankomt op voedingssupplementen aanschaffen. Sommigen kiezen ervoor om kwantiteit boven kwaliteit te verkiezen, terwijl dit eigenlijk andersom zou moeten zijn. Je kunt beter iets meer betalen voor een kwalitatief hoogwaardig supplement dat zuivere ingrediŽnten bevat. Dit kan namelijk de werking ten goede komen.

Een andere fout die vermeden dient te worden, betreft het zelf willen stellen van een diagnose. Men probeert dan een supplement te gebruiken om een bepaalde kwaal te verhelpen, terwijl dit helemaal niet effectief (lees: verstandig) is. Vermoed je dat je een gezondheidsprobleem kunt oplossen met behulp van het aanschaffen van een supplement? Bespreek dit dan eerst met een medisch specialist, zoals jouw huisarts. Hij of zij kan in samenspraak met jou kijken of dit wel of niet verantwoord is.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16401