Datum plaatsing: 25 maart 2021

Hoe kun je koffie maken van cups zonder een machine?


Hoe kun je koffie maken van cups zonder een machine?


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het idee om koffie capsules te gebruiken zonder een koffiezetapparaat is niets nieuws. Sterker nog, dit is eigenlijk net zo oud als de cups zelf. Je hoeft bovendien helemaal niet eens beslist een machine te gebruiken om koffie te maken van Nespresso cups. Dat is in principe best logisch natuurlijk, want het doel van deze pods is dat je er alleen water aan hoeft toe te voegen. Dit is zo handig aan onder andere Lavazza cups, ze zijn namelijk hartstikke eenvoudig om te gebruiken. Dit is het geval als je de beschikking over een koffiezetapparaat hebt waarvoor je capsules kunt gebruiken, maar ook als je niet zo’n machine hebt. Hoe je van Dolce Gusto cups koffie kunt produceren? Dat kun je onderstaand lezen.

Waarom zou je überhaupt pods willen gebruiken zonder machine?
De redenen om koffie te maken van cups zonder een apparaat hiervoor te gebruiken kunnen gevarieerd en talrijk zijn. Toch heeft de belangrijkste reden om dit te doen over het algemeen te maken met het experimenteren. Door geen speciale machine te gebruiken om koffie te maken van de capsules is het namelijk mogelijk om allerlei verschillende smaken van diverse producenten te proberen. Bovendien hoef je je hierbij niet te laten beperken tot een specifiek merk koffiemachine. Als je zo’n apparaat hebt dan kun je namelijk alleen cups gebruiken en proberen die compatibel zijn, waardoor het experimenteren niet echt mogelijk is. Gelukkig kun je dit alsnog wel zelf doen.

Wat heb je nodig om cups zonder machine te gebruiken?
Ingewikkeld is dit proces zeker niet, maar je zult vooraf wel wat voorbereiding nodig hebben. Zo zijn er twee methodes die je kunt gebruiken. Voor de eerste methode heb je je favoriete capsule nodig natuurlijk. Ook zul je een smal glas in huis moeten hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan een borrelglas. Kokend water zal ook nodig zijn. Je zult dezelfde hoeveelheid water nodig hebben die je normaliter ook voor je koffie gebruikt. Voor de tweede methode heb je weer je favoriete cup nodig. Daarnaast moet je een glas gebruiken die geschikt is voor in de magnetron. Pak er ook weer water bij, al hoeft dit niet te koken. Je zult bovendien een magnetron moeten hebben voor deze methode.

Hoe werkt methode 1?
De eerste methode om koffie te maken van cups zonder een speciaal apparaat begint door de capsule aan de onderzijde te breken. Doe dit bij voorkeur met een mes of schaar. Vervolgens moet je het deksel van de capsule verwijderen. Onthoud hierbij dat de pods geleverd worden met een voorbereide en afgemeten dosis. Je moet dus niets verspillen. Giet echt alles in je glas. Vervolgens zet je de capsule bovenop het glas. Giet dan heet water over de blootgestelde gemalen koffie. Nogmaals, verspil hierbij helemaal niets. Nadat je dit gedaan hebt zal de koffie klaar zijn en kun je dus genieten van een heerlijk bakkie pleur.

Hoe werkt methode 2?
Daarnaast kun je ook de tweede methode gebruiken om koffie cups te gebruiken zonder machine. Hiervoor moet je de capsule breken vanaf de bovenkant. Doe dit opnieuw met een mes of een schaar. Giet de koffie dan in het koude water. Ook hierbij is het weer van belang dat je helemaal niets verspilt. Giet het trouwens in een mok dat in de magnetron kan. Nadat je gedaan hebt moet je alles goed roeren. Klonten moeten namelijk niet gevormd worden. Is dit gelukt? Het wordt dan tijd om het op te warmen, wat waarschijnlijk 30 tot 60 seconden zal duren. Nadat je dit gedaan hebt moet je de koffie nog een tijdje roeren voordat je het kunt drinken.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15310