Datum plaatsing: 28 maart 2021

Rosmalen In Beweging voorbeeld van gemeenschapszin


Rosmalen In Beweging voorbeeld van gemeenschapszin


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Spieren zijn wat stijver geworden, de buikjes soms wat ronder. Dat er al een jaar lang minder gesport, gewandeld, gefietst en getraind is, begint zich te wreken. “Daar kunnen we iets aan doen en daar hebben we een plannetje voor bedacht. We dagen iedereen uit om in beweging te komen, lekker te gaan lopen of te fietsen. En te ontdekken hoe mooi de omgeving is.”

Door Herman van Dinther

Aan het woord is Aemy Sevinga, één van de mensen die het initiatief hebben genomen voor het evenement Rosmalen In Beweging. Dat Aemy (33) bij het clubje zit is niet zo vreemd. Zij is sinds januari vorig jaar teammanager bij de Sport Alliantie Rosmalen en part time verbonden aan OJC Rosmalen als verenigingsmanager.
“Door corona is mijn eerste jaar heel anders ingevuld dan ik voor ogen had. Dat neemt niet weg dat ik wel al heel veel mensen heb leren kennen die op allerlei gebieden actief zijn in het Rosmalense verenigingsleven. Zo kwam ik in contact met Leander Pennings van Satisfaction Rosmalen. Hij speelde met de gedachte om iets sportiefs te organiseren om de negatieve fysieke gevolgen van de corona toestanden te lijf te gaan. Uiteraard sprak mij dat meteen aan want ik zie natuurlijk ook wel dat er bij veel mensen van bewegen niet alles terecht komt.”
Voor Leander (64) speelde er nog een tweede invalshoek. “Vanuit Satisfaction bespeur ik bij het organiseren van alle mogelijke activiteiten een soort driehoeksverhouding tussen het Rosmalense verenigingsleven, de horeca en ondernemende winkeliers. Die verbondenheid is niet voor iedereen altijd zichtbaar maar wordt zo zeker wel gevoeld. We zien de activiteiten als het cement in de Rosmalense samenleving, we hebben elkaar in de genoemde driehoek gewoon nodig.”

Pijn
Leander: “Corona heeft het afgelopen jaar al heel veel pijn veroorzaakt, in alle mogelijke opzichten. Alle dingen die het leven vaak zo mooi maken zijn uit de agenda gegumd. De terrassen bleven heel lang dicht, het bestek en de servetten in de restaurants konden in de kast blijven en de draaiboeken voor tal van leuke evenementen bleven op de plank liggen. Veel winkeliers hoorden maandenlang geen deurbel rinkelen, laat staan hun kassa.
Hoe mooi zou het zijn als we een activiteit kunnen organiseren om twee corona vliegen in één klap te slaan. Wandelen of fietsen om weer eens lekker in beweging te komen en er tegelijkertijd een sponsortour van maken waarmee we horeca en winkeliers een hart onder de riem kunnen steken. We hebben natuurlijk geen flauw idee welke opbrengst we ermee kunnen halen, wat dat betreft laten we ons verrassen. Wat echter wel vaststaat is dat we hiermee deze groep ondernemers laten blijken dat we ook in deze heel erg moeilijke tijden hen mentaal een steuntje in de rug willen geven. Het is de bedoeling dat we verenigingen benaderen met de vraag om hun achterban te prikkelen om mee te doen en de leden uitdagen flink wat kilometers te laten sponsoren. Zo kunnen we met zijn allen laten zien waar Rosmalen groot in is, namelijk een bloeiende, gezonde en heel betrokken samenleving. Daarbij is het leuk om te melden dat al een flink aantal verenigingen mee gaat doen, waaronder OJC Rosmalen, Hevo, SJV Rosmalen, Heemkundekring Rosmalen, muziekvereniging St. Cecilia, Thuis In Rosmalen, Popkoor Tune, Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval, Lekker Origineel, Hedde FF en uiteraard Satisfaction Rosmalen.”

Verrassende locaties
Behalve Aemy en Leander zijn er met ieder zijn of haar eigen achtergrond heel gemotiveerd bij betrokken Edwin Smolders, onder meer presentator van grote evenementen, Corrianne Schijvens- van Hassel, actief op allerlei gebied, Bert ter Mors van Thuis in Rosmalen en Felix van den Nieuwendijk, actief in de Hannusclub en bij Rosmalens Belang.
Aemy: “De plannen zijn nog in een pril stadium en we denken nog goed na over de invulling van het concept. We nodigen de deelnemers uit om in de periode van 5 tot 25 mei te voet of met de fiets op pad te gaan. Zij kunnen zich vooraf aanmelden met een inschrijfformulier. Op basis daarvan krijgen zij een gadget waarmee zij duidelijk kunnen maken dat zij wandelend of fietsend deelnemen aan Rosmalen in Beweging. Iedereen kan zijn eigen route en afstand bepalen maar er kan ook gebruik worden gemaakt van routes die wij uitstippelen. Voor welke vorm er ook gekozen wordt, we zorgen ervoor dat de deelnemers kunnen meedoen aan spel- en quizvormen die het geheel gezellig en luchtig maken. En waarmee zelfs prijsjes gewonnen kunnen worden. Het leuke is ook, denken wij, dat de wandelaars en fietsers met deze routes op verrassende locaties komen welke normaal gesproken niet zo voor de hand liggen.
Hoe dan ook, we hopen dat we heel veel mensen enthousiast kunnen maken om in beweging te komen voor Rosmalen. En voor zichzelf natuurlijk, want daar is het toch om begonnen.”
Bij vragen kun je een mailtje sturen naar info@satisfaction.nl

Foto: Leander en Aemy zijn samen met vier anderen druk bezig met de voorbereidingen voor Rosmalen In Beweging dat tussen 5 en 25 mei gehouden wordt.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.48730