Datum plaatsing: 26 maart 2021

Oproep: Ga ergens anders boodschappen doen!


Oproep: Ga ergens anders boodschappen doen!


Geffen (Regionaal): Ga deze week eens naar een andere supermarkt. Een rare oproep als je de achterliggende gedachtegang niet kent. Want waarom zou je je boodschappen ergens anders halen dan in de jouw vertrouwde supermarkt in jouw woonplaats?

Omdat je dagen nog altijd worden beperkt door de geldende lockdown, is je mind uitdagen meer dan ooit belangrijk. Werk je thuis, dan mis je de ‘uitdagingen’ van naar je werk gaan. Van opletten in het verkeer. Van mensen inschatten en misschien zelfs wel van de zon die opkomt of weer ondergaat.

Daag je zelf regelmatig uit
Daarnaast is de kans groot dat je veel tijd thuis doorbrengt en met dezelfde mensen. Zelfs op je dagelijkse ommetje begroet je waarschijnlijk het zelfde echtpaar, de man met de hond en de vrouw die altijd teruglacht. Tijd dus om je brein weer even echt aan het werk te zetten. Niet alleen omdat het goed voor je brein is, maar je van dit leuke omdenken ook nog eens happy wordt terwijl je een taak doet die bij de meeste mensen niet op de ‘dit vind ik leuk’ lijst staat.

Verandering van spijs
Je kent vast het spreekwoord “Verandering van spijs doet eten”. Het is juist die verandering die je nu mist. Die verandering zorgt er voor dat je alert blijft maar ook dat je geniet. Denk maar aan het feit dat als je op vakantie gaat, je waarschijnlijk erg kunt genieten van een andere omgeving. De kans is zelfs groot dat je op vakantie boodschappen doen ook helemaal niet zo vervelend vindt. Dat komt omdat het een onderdeel is van jouw vakantie. De route naar de winkel is nieuw, de winkel zelf is nieuw en daardoor zie je ook andere producten. Heel veel ‘verandering van spijs…’

Door dus de volgende keer dat je boodschappen gaat niet standaard naar je ‘eigen supermarkt’ te gaan maar naar een winkel in een ander dorp of andere stad, daag jij jezelf uit en krijg je zelfs een beetje dat vakantie gevoel. Plak daar onderweg een stop aan vast, al dan niet met koffie of iets lekkers, en je vergroot het vakantiegevoel nog meer.

Kijk door de ogen van…
Ook door, in plaats van je standaard Jumbo, AH of Aldi boodschappentassen mee te nemen maar de volgende keer op pad te gaan met een hippe shopper tas kun je al een andere ervaring creëren. Van het merk Charm heb je geweldige tassen.

Neem je kinderen of kleinkinderen eens mee. Laat ze een keer echt helemaal zelf boodschappen doen en zelf betalen, weliswaar met jouw pas maar toch. Misschien mogen ze zelf voor een bepaalde maaltijd de aankopen doen of het lekkers voor de zondagmiddag? De aankopen pakken ze natuurlijk zelf in, in hun kinder rugzak. Wedden dat dit voor jouw kroost het uitje van de maand wordt? Grote mensen activiteiten zijn namelijk heel spannend als je klein bent. En voor jouw brein is het heel goed om uit je comfortzone te gaan en de dingen weer eens even anders te doen. Overigens ook de supermarkten varen er wel bij want de kans is groot dat je hele nieuwe dingen ziet die je ook graag wil uitproberen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16370