Datum plaatsing: 29 maart 2021

De leukste uitjes voor het paasweekend rondom Rosmalen


De leukste uitjes voor het paasweekend rondom Rosmalen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Pasen en de lente zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom is lekker wandelen of fietsen met de paasdagen ook altijd een goed idee. Lammetjes spotten of de natuur tot bloei zien komen. En daarvoor hoef je helemaal niet ver van huis.

Ook dichtbij huis is er genoeg te doen. We geven je een paar ideetje die je natuurlijk ook na Pasen gewoon nog kunt doen. En een dagje dat altijd goed is, is natuurlijk is de Rosmalense Zandverstuiving! Niets heerlijk voor de kinderen dan rollen door het zand, wandelen door de bossen en op zoek naar wat schatten uit de natuurlijk. Maar er is meer.

Wandelen in en rond Vught
In en rond Vugt vind je vele mooie wandelroutes door een landschap waarin water een belangrijke rol heeft gespeeld. De naam Vught komt dan ook van het woord Fughte, dat vochtige bodem betekent. Vught grenst namelijk aan de Zuiderwaterlinie en kon onder water gezet worden om de vijand af te weren.

Bekend zijn de routes bij het watergebied de IJzeren man. En natuurlijk de mooie en bekende route aan grenzen van de Zuiderwaterlinie. De totale lengte van deze route is maar liefst 290 kilometer lang maar je kunt de route ook heel goed in deelroutes wandelen. Er zijn zelfs deelkaarten te koop waarop alle wandelknooppunten staan. De route is herkenbaar aan de groen-met-gele bewegwijzering met het Zuiderwaterlinie-symbool. En het fijne is dat de route in beide richtingen te bewandelen is.

Ook een leuk tip is om de delen van de route telkens met iemand anders te wandelen. Zo kun je heerlijk bijpraten met familie en vrienden en tegelijk sportief bezig zijn. Dus wandelschoenen aan en je eastpak rugzak uit de kast. Dit belooft een mooie zomer te worden.

Landgoed de Wamberg
Wandelend door de bossen ga je voorbij Kasteel Wamberg en diverse speelhuizen. Kies het liefst een van je handtassen die je ook als crossbody kunt dragen zodat je je handen vrij hebt voor het maken van foto’s. De wandeling start bij Tuincafé De Witte Zwaan aan de rand van landgoed De Wamberg en voert je door een bosrijk gebied waar van alles te zien en te beleven is. Eerst ga je langs de Zuid-Willemsvaart waarna je noordwaarts de Aa oversteekt en het landgoed De Wamberg, dat tussen het dal van de Groote Wetering en dat van de Aa ligt, doorkruist. Niet alleen het Kasteel is oud ook het speelhuis Eikenlust bestond al in 1370 en de Wambergse Hoeve dateert uit de veertiende eeuw.

Mooi Den Bosch
Ook al woon je er in de buurt, Den Bosch bekijken door de ogen van een toerist is echt altijd de moeite waard. Trek makkelijke schoenen aan en stop een telefoon en portemonnee en voor de zekerheid een mondkapje in je clutch. Meer heb je niet nodig vandaag. Heerlijk wandelen langs het beeld van zoete lieve Gerritje, door oude staatjes lang prachtige huizen, vestingwerken. Slenterend langs de Binnendieze waar door ruimtegebrek vaak over het water heen werd gebouwd. Ook het mooie Mariabeeldje ‘De Goede Moeder’ dat je vindt aan de gevel van het mooie Keershuys is het bezichtigen waard. En natuurlijk mag een foto bij de Sint Janskathedraal ook niet ontbreken. En kijk ook eens met andere ogen naar het Bastion Oranje. Dit vestingwerk werd in 1634 om de stadsmuur heen gebouwd. Ga je naar beneden zie je ook het indrukwekkende kanon ‘Boze Griet’.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.29108