Datum plaatsing: 29 maart 2021 - Laatst gewijzigd: 29-03-2021 17:14:18

Tuin aanleggen of opknappen


Tuin aanleggen of opknappen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wil je een nieuwe tuin laten aanleggen of juist je bestaande tuin laten opknappen? In dit artikel lees je alles dat je moet weten over het aanleggen of opknappen van je tuin.

Soort tuin bepalen
De eerste stap is het bepalen van het soort tuin dat je wilt hebben. Er zijn vele mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een moderne tuin, een klassieke tuin, een landelijke tuin of thematuinen zoals een Japanse, Engelse of Mediterrane tuin. Door de vele mogelijkheden kan het lastig zijn om een goede keuze te maken, dus het is een goed idee om eerst eens wat ideeŽn en inspiratie op te doen om te bepalen wat je nu eigenlijk wel en niet mooi vindt. Dit kan door online fotoís te bekijken van tuinen, maar je kunt ook eens in je eigen woonplaats rondkijken wat andere mensen met hun tuin hebben gedaan of een hovenier of tuinontwerper om advies vragen.

Voorbereidingen
Wanneer vastligt wat voor soort tuin je wilt hebben, kan er gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden. Denk hierbij aan zaken zoals het leeghalen van je bestaande tuin, voorbereidende grondwerkzaamheden voor het aanleggen van bestrating of een gazon en het aanleggen van kabels of leidingen.

Tuin aanleggen en inrichten
Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen, kan er gestart worden met het aanleggen van de nieuwe tuin. De werkzaamheden in deze fase zijn uiteraard afhankelijk van het soort tuin, maar denk aan zaken als het plaatsen van een tuinhuis of overkapping, het maken van een pergola, het plaatsen van een schutting, het leggen van graszoden, het beplanten van perken en borders of het leggen van een terras en andere sierbestrating.

Na het afronden van alle werkzaamheden bestaat de laatste stap uit het inrichten van de tuin. Hiermee bedoelen we de laatste details die je tuin echt afmaken, zaken zoals tuinmeubilair, een parasol, bloempotten en andere tuindecoraties. Hiermee zorg je ervoor dat het echt helemaal je eigen tuin wordt waar je nog jarenlang van kunt genieten!
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15932