Datum plaatsing: 17 april 2021

Doe mee aan het OOG van OSS!Oss (Regionaal): Voor de zevende keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur K26 de kunstwedstrijd het ‘Oog van Oss’. K26 nodigt beginnend kunstenaars uit gemeente Oss en omstreken uit deel te nemen aan deze inmiddels bekende en succesvolle kunstwedstrijd. Bij het ‘Oog van Oss’ zijn alle kunstdisciplines toegestaan: schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glaskunst, textiele vormen enzovoorts. De wedstrijd heeft geen thema. Iedereen mag zelf zijn of haar fantasie gebruiken. K26 exposeert de gekozen kunstwerken in K26, Kruisstraat 26 Oss, van 27 mei t/m 4 juli 2021. Inmiddels zijn er al ruim dertig aanmeldingen binnen. Beginnende kunstenaars kunnen zich nog tot 9 mei 2021 aanmelden via wanda.janota@gmail.com.

De jury
Een team van drie professionals beoordeelt de werken. Deze jury bestaat uit: Giny Teunissen, docent Kunst en beeldende vormgeving en Kunst algemeen aan Rodenborch-college in Rosmalen, Oscar Schrover, voorzitter STOK Den Bosch en Herman Tibosch, algemeen directeur van het Museum Jan Cunen. Ook Iedere bezoeker van de expositie kan tot 3 juli 2021een stem uitbrengen op het kunstwerk van zijn of haar voorkeur. Op 4 juli, de laatste dag van de expositie, wordt om16.00 uur de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

Trofee ‘Oog van Oss’
De eerste prijs is de trofee ‘Oog van Oss’. Die wordt uitgereikt tijdens de officiële opening op zondag 30 mei om 15.00 uur. Deze trofee is een kunstwerk van Wim Lemmens, een van de leden van K26. Daarnaast zijn er twee aanmoedigingsprijzen.
Ieder jaar is deze kunstwedstrijd een groot succes en veel mensen melden zich aan voor deze laagdrempelige kunstwedstrijd. Maar er is nog ruimte dus meld je aan. Nieuw talent is altijd welkom bij K26.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30154