Datum plaatsing: 17 april 2021

Ombouw pinbox Sint-Michielsgestel


Ombouw pinbox Sint-Michielsgestel


Gestel (Sint-Michielsgestel): De ombouw (migratie) van de pinbox in de Hortensiastraat in Sint-Michielsgestel van Rabobank naar Geldmaat staat gepland per dinsdag 20 april. De ombouw zal meerdere dagen in beslag nemen, naar schatting tot en met vrijdag 23 april. Enkele dagen vóór de 20e worden de automaten reeds buiten werking gesteld om de migratie mogelijk te maken. Rond 28 april wordt de sealbagautomaat gemigreerd. Na afloop is de Rabobanksigning verdwenen en heeft de pinbox het gele Geldmaat-uiterlijk. Het beheer is vanaf dan ook volledig in handen van Geldmaat.

Mega-operatie
Bas Doorn, directeur Dagelijkse Bankzaken Rabobank: ‘Natuurlijk is het vervelend als automaten een aantal dagen niet beschikbaar zijn. Maar deze ombouw maakt onderdeel uit van een mega-operatie die al op 1 januari 2019 in gang is gezet. Alle automaten in Nederland van Rabobank, ABN AMRO en ING krijgen allemaal hetzelfde uiterlijk (geel) en dezelfde naam: Geldmaat. Met dit netwerk blijft contant geld voor iedereen voldoende beschikbaar en wordt de uiteindelijke dekking fijnmaziger dan voorheen. Groot voordeel is gebruikers overal dezelfde soort automaten aantreffen en met iedere bankpas terecht kunnen. Geldmaat bepaalt waar de gele automaten uiteindelijk komen te staan. De Nederlandsche Bank (DNB) ziet erop toe dat er een juiste spreiding is van automaten over Nederland. Het uitgangspunt is bereikbaarheid voor iedereen, wat betekent dat binnen een straal van vijf kilometer contant geld opgenomen kan worden. Dat kan voor het ene gebied een uitbreiding betekenen, maar voor een ander gebied een krimp. ’

Situatie voor en na migratie
Op dit moment kunnen er bij de pinbox in de Hortensiastraat de volgende handelingen worden verricht:
· Biljetten opnemen
· Biljetten storten
· Munten storten

Na de migratie kunnen klanten:
· Biljetten opnemen
· Biljetten storten: dit wordt een zogenaamde recycle stortmachine, waaruit zowel biljetten kunnen worden opgenomen als gestort. Op de website van Geldmaat (geldmaat.nl) staat een stappenplan hoe dit werkt.

Het storten van munten is na de migratie helaas niet meer mogelijk in de pinbox. Geldmaat werkt wel aan een oplossing om weer munten te kunnen storten. Je vind de actuele status hiervan op de website van Geldmaat.

Locatiewijzer
Bas: ‘Op locatiewijzer.geldmaat.nl staan alle automaten, adressen en openingsuren vermeld, evenals de geplande wijzigingen in de komende periode. Ook staat op deze website onder de tab ‘Vragen’ een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen en een contactformulier. Daarnaast merkt de bank dat steeds meer klanten het gemak van het regelen van bankzaken via internet of de Rabo App ontdekken en komen er steeds meer nieuwe manieren om te betalen, zoals het Betaalverzoek of 06-Betalen. Geen vervanging voor chartaal geld, maar wel een mooi (en veiliger) alternatief!’Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27973