Datum plaatsing: 27 april 2021

Oss wil 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in 2021


Oss wil 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in 2021


Oss (Oss): Geveltuinen zorgen voor meer groen in de straten. Hiermee fleurt de buurt nog meer op. Het groen zorgt voor meer frisse lucht. Plus, het is erg belangrijk voor de insecten en andere kleine beestjes. Ook kan hierdoor een deel van het regenwater rechtstreeks de grond in. Daarom willen de gemeente Oss en woningcorporaties BrabantWonen en Mooiland dit jaar 100 nieuwe geveltuinen aanleggen in de gemeente Oss. Doet u mee?

Waarom 100 geveltuinen?
Waar de versteende tuin de afgelopen jaren terrein heeft gewonnen, zien we de laatste jaren dat er weer een verlangen naar meer vergroening van de leefomgeving is. Ja, betonnen/versteende straten zijn makkelijk in het onderhoud, maar zijn ook ongezellig en ongezond. De geveltuin is een makkelijke stap naar een groener, sociale, gezonde woonomgeving.

Wat zijn de voordelen van een geveltuin?
Geveltuinen zorgen voor een gezonder leefklimaat en een groenere straat. Ook zorgen ze voor meer sociale interactie tussen bewoners en een prettigere omgeving voor insecten en dus vogels.
Het mooie aan een geveltuin is dat de beperkte ruimte in de stad zo goed mogelijk wordt benut. Niet iedereen heeft ruimte voor een voortuin, maar bijna iedereen heeft ruimte voor een geveltuin.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30366