Datum plaatsing: 05 mei 2021

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Een hoogbejaarde dame is slachtoffer geworden van een babbeltruc. Haar werden op slinkse wijze vele duizenden euroís afhandig gemaakt. Rond 13.30 uur werd er bij mevrouw aangebeld. Ze woont in ís-Hertogenbosch Zuid-Oost en voor haar deur stond een man die zich voordeed als medewerker van de energiemaatschappij. De man vertelde dat hij bezig was met een controle van de gasmeter.

Waardevolle spullen
Het nietsvermoedende slachtoffer liet de man binnen en deze keek vervolgens naar haar gasmeter. Daarop had de man een korte boodschap: de situatie was gevaarlijk en het slachtoffer moest haar waardevolle spullen verzamelen om de woning te verlaten. De vrouw liet vervolgens de man deze spullen uit een kluis halen en gaf hem zelfs een tas om deze in te doen. Daarop ging de dader er snel vandoor, het bejaarde slachtoffer verbouwereerd achterlatend. Haar geld en enkele dure spullen was ze kwijt. In totaal had de buit een waarde van vele duizenden euroís.
Nu was de buit in dit geval natuurlijk wel heel erg hoog, maar we zien vaker dat mensen in soortgelijke babbeltrucs trappen. Dieven maken gebruik van een smoesje om de woning binnen te komen en maken vervolgens van de situatie gebruik om geld en goederen te stelen. Trap hier niet in! Handige informatie om u te wapenen tegen dit soort criminelen vindt u op onze website: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html...
.
Getuigenoproep
Uiteraard doen we onderzoek naar deze kwestie. Daarbij kunnen we ook uw hulp goed gebruiken. Er is een summier signalement van de verdachte:
- Man, ongeveer 50 jaar oud, grijzend kort haar, blank, sprak Nederlands en hij had een slank postuur. De man had een blauw mondkapje op.
Herkent u iets van het verhaal? Bent u zelf de afgelopen tijd ook met een dergelijke smoes benaderd? Of heeft u anderszins informatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan via 0900-8844 of via uw wijkagent.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30586