Datum plaatsing: 16 mei 2021 - Laatst gewijzigd: 17-05-2021 16:40:18

Sneller en goedkoper internet in Brabant dankzij ProviderCheck.nl


Sneller en goedkoper internet in Brabant dankzij ProviderCheck.nl


's-Hertogenbosch (Regionaal): Het is een zogeheten ‘First World Problem’, maar er is bijna niets vervelender dan traag of haperend internet terwijl je probeert te werken, Netflixen of gamen. Dit fenomeen komt steeds meer voor, nu de vraag naar internet thuis veel groter is geworden sinds we met zijn alleen thuis aan het werk zijn, in plaats van op het werk op een veel snellere zakelijke internetconnectie. Hier wordt echter vaak niet over nagedacht en thuiswerkers gebruiken nog steeds hetzelfde internet abonnement als voor de corona uitbraak in Nederland. ProviderCheck.nl biedt uitkomst.

Voldoet mijn internetabonnement nog wel?
Vaak wordt een abonnement voor internet, tv en vast bellen eenmalig afgesloten om er vervolgens nooit meer naar om kijken. De ontwikkeling van internet staat echter niet stil. Zo gaan de snelheden, maar ook de bandbreedte steeds verder omhoog dankzij ontwikkelingen zoals 4G en glasvezel. ProviderCheck.nl heeft daarom een module ontwikkeld waarmee je heel gemakkelijk kunt zien of er sneller internet op jouw adres mogelijk is, misschien wel voor een voordeliger prijs ook nog.

Via de ProviderCheck.nl speedtest, vindbaar op de website, vul je een aantal velden in, zoals je postcode, huisnummer en je huidige provider. Daarnaast willen ze graag weten hoe tevreden je over je internetprovider bent op een schaal van 1 tot 10. Vervolgens druk op je ‘Start’ en worden in ongeveer een minuutje huidige downloadsnelheid en uploadsnelheid gemeten. Zodra de test gedaan is wordt de gemeten snelheid vergeleken met andere aanbieders die op jouw adres internet kunnen leveren. Deze getallen komen niet zomaar uit de lucht vallen of worden door de provider gecommuniceerd, maar worden weergeven op daadwerkelijk andere tests van gebruikers die bij jou in de buurt wonen.

Je krijgt ook een kaartje te zien van waar de andere test (ongeveer, want geanonimiseerd) afgenomen zijn. Belangrijk om te weten is dat de vergelijkingsscores natuurlijk betrouwbaarder worden naarmate er meer tests afgenomen zijn. Zo krijg je de meest betrouwbare vergelijking in steden als Den Bosch, Eindhoven of Tilburg, maar ook in middelgrote of kleine plaatsen is er vaak voldoende vergelijksmateriaal om tot een betrouwbaar resultaat te komen.

Onafhankelijk internet vergelijken
Na afloop van de snelheidstest kun je heel eenvoudig zien welke abonnementen er eventueel goedkoper zijn, voor misschien wel een hogere snelheid dan je nu krijgt. Dat maakt het thuiswerken of een film kijken via Netflix toch een heel stuk prettiger. Zeker wanneer je over kunt stappen op glasvezel internet is dat zeker de moeite waard. Let er bovendien op dat je niet alleen kiest voor een goede downloadsnelheid, maar dat ook de uploadsnelheid voldoende is. Dit heb je met name nodig als je regelmatig bestanden verstuurt of online gamet.

Wat ProviderCheck.nl anders maakt dan de meeste andere internet vergelijkers, is dat de website 100% onafhankelijk opereert. De website is in 2008 opgericht door twee vrienden, juist om een onafhankelijk vergelijk te kunnen bieden. Vaak zie je namelijk dat een vergelijker in werkelijkheid banden heeft met een bepaalde provider om je zoveel mogelijk die kant in te sturen. ProviderCheck.nl is echter volledig onafhankelijk en biedt daarom een eerlijke vergelijking op basis van gebruikersresultaten. Ongeacht welke provider je kiest krijg je daarom van ProviderCheck.nl altijd €10 extra korting op je abonnement.

Kortom, wil jij ook weten of er sneller internet mogelijk is op jouw adres? Dan raden we aan de speedtest van ProviderCheck.nl te doen. Geen zorgen, het vergelijken is volledig gratis.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17049