Datum plaatsing: 18 mei 2021

Waarom je jouw huis moet verduurzamen


Waarom je jouw huis moet verduurzamen


's-Hertogenbosch (Regionaal): Zo aan de vooravond van de energietransitie is het slim om rustig rond te kijken in hoeverre jouw bedrijf of woning klaar is voor de toekomst. Een leuke bijkomstigheid hierin is dat je een lagere energierekening kan verkrijgen. Lees in deze tekst enkele tips om je pand te verduurzamen.

Vaker koelen dan verwarmen
In het zuiden van Nederland is er al een omslagpunt bereikt. De zomers duren langer en zijn warmer waardoor meer dagen de airco werkt dan de kachel. Vroeger werd er sterk gekeken naar energiezuinig verwarmen, de CV-ketel is overal HR wat voor hoog rendement staat, nu is het zoeken naar de beste mobiele airco voor thuis.

Op het kantoor zal al wel airco aanwezig zijn, zo niet dan ligt daarin de focus. Een goede airco doet meer dan de lucht koelen. De lucht gaat door een filtersysteem waardoor er minder schimmels, fijn stof, en bacteriën in de lucht zitten. De beste mobiele airco zorgt dus voor een schone lucht. Wat vaak vergeten wordt bij het verduurzamen van een pand en zomerse hitte is het isoleren.

Gelijk goede isolatie in de winter de warmte in het pand kan houden, kan het in de zomer de koelte in huis houden. Vooral zolders is een groot probleem. Veel zolders worden in de zomer erg warm, en dat vraagt creativiteit. Je zou met budget Heuga tapijttegels op een eenvoudige manier de vloer van de zolder kunnen isoleren.

Op de vloer van de zolder Heuga tapijttegels leggen is niet zo'n hele verbouwing dan het dak van isolerende deken voorzien en dat dan aftimmeren, maar houdt de kou in de winter en de warmte in de zomer op zolder. Het gedeelte onder de zolder, waar je woont of werkt, kun je dan met minder energie koel of warm houden.

Het is gissen hoe het in de toekomst zal zijn
Hoe we precies wonen of werken na de energietransitie is gissen. Naast het verbruik van gas en elektriciteit zitten we ook met leidingwater. Van de honderd liter leidingwater drinken wij er drie op.

Er gaan geluiden in de rondte over de WC doorspoelen met opgevangen regenwater, maar het heeft geen invulling. Ook het idee van het aardgas afgaan is nog niet helemaal uitgewerkt, evenals niets meer uitstoten. Deze tekst schetst alleen een idee om toe te werken naar de energietransitie, het eind is niet in zicht.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

zakelijk nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.17183