Datum plaatsing: 10 juni 2021

Een frisse blik van een adviseur doet wonderen


Een frisse blik van een adviseur doet wonderen


Rosmalen ('s Hertogenbosch): Op een of andere manier denken mensen al gauw dat het inhuren van een adviseur veel geld kost. “Maar dat valt echt wel mee hoor”, zegt Elsbeth Pouw stellig. Zij heeft in Rosmalen sinds een paar jaar Studio Papillon, een interieur advies- en stylingbureau. “Het is een kleinschalig bedrijf en dat wil ik zo houden want het directe contact met de klant vind ik heel belangrijk. Het is mijn passie om samen met de mensen die advies vragen tot een mooi eindresultaat te komen.”

Door Herman van Dinther

Elsbeth (44) woont sinds een jaar of dertien in Rosmalen. “Ik heb al in heel wat plaatsen in Nederland gewoond, afhankelijk van mijn opleiding, gezin en werk streek ik op verschillende locaties neer. Ik studeerde in Breda aan de NHTV, de Hogeschool waar je onder andere kunt worden opgeleid voor de toeristische sector. Heel wat jaren ben ik vervolgens actief geweest in de reiswereld, onder andere bij Tourkoop Reizen in Amersfoort en later bij het reisbureau van De Unie in Houten. Op een gegeven moment maakte ik een uitstapje naar de V&VN in Utrecht, de Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden. Dat was een heel plezierige en sociale werkgever waar ik een grote variatie aan werkzaamheden deed. Ik heb daar goede herinneringen aan ook omdat ik in die periode van de V&VN veel steun kreeg bij persoonlijk leed dat mij overkwam in mijn gezin.”

Tijd voor gezin
“Op een gegeven moment maakte ik de overstap naar een functie bij het JBZ in Den Bosch waar ik ongeveer drie jaar heb gewerkt. Ik vond het na een tijdje lastig te combineren met mijn gezin en stopte tijdelijk met werken. Maar ja, na verloop van tijd begon het toch weer te kriebelen en wilde ik weer iets gaan doen. Ik koos ervoor om de uitdaging te zoeken en een heel andere kant op te gaan. Ik meldde me aan bij Perk Interieuropleidingen in Eindhoven voor de tweejarige HBO-opleiding. Ik heb altijd al wel interesse gehad voor het interieur, lekker schuiven met kasten, tafels en stoelen om het allemaal op de goede plek te krijgen. Mensen in mijn omgeving zagen waar ik mee bezig was en met welk resultaat. Zij vroegen mij steeds vaker om advies en omdat dienstverlening in mijn karakter zit ben ik met advisering steeds actiever geworden. Door de opleiding in Eindhoven te volgen heb ik me
professioneel ontwikkeld. De opleiding, die ik in 2019 afrondde, was best wel pittig. Behalve dat je een dag per week ‘naar school’ gaat moest je ook twintig tot dertig uur aan thuisstudie besteden.”

Wapperen met de handjes
“Verspreid over de twee jaar werk je vier blokken af waarbij behalve basisvaardigheden, onder meer kleur- en materiaal gebruik, 3D tekenen, technisch tekenen, verlichtingsplan en de vele facetten van een interieurplan aan bod komen. Natuurlijk was het niet alleen maartheorie, integendeel, je moest vooral in de praktijk laten zien hoe je het geleerde ging toepassen. Tekeningen, maquettes, 3D-presentaties, het is allemaal in ruime mate voorbij
gekomen. Wapperen met de handjes dus en niet alleen maar met de neus in de boeken. Gaandeweg ontwikkel je ook een eigen stijl, je wilt toch je stempel op het eindresultaat drukken, je wilt een project trots kunnen opleveren. Toen ik mijn opleiding had afgerond aarzelde ik even of ik ergens in loondienst zou gaan werken. Ik heb daar niet voor gekozen. Ik besloot om voor mezelf te beginnen en mijn stinkende best te doen om er iets moois van te maken. Bovendien vond en vind ik het belangrijk dat ik genoeg tijd kan besteden aan mijn zoon Sam (13) en dochter Norah (11).”

Natuur is belangrijk
“Intussen heb ik dus mijn eigen Studio Papillon, een naam die te maken heeft met de vlinders die voor mij bij verdrietige momenten een belangrijke symboliek waren. Vlinders stemmen vrolijk en kom je gelukkig volop tegen in de natuur. Voor mij is natuur heel belangrijk, ik ben graag buiten. Daarom geniet ik van mijn Ierse setter waar ik lange wandelingen mee maak en ben ik vaak in Berlicum op de boerderij waar ik mijn paard op stal heb staan.
Mijn affiniteit met de natuur en het buitenleven vertaal ik ook in mijn interieuradviezen. De stijl is Scandinavisch en vooral minimalistisch. Ik werk met goede, degelijke materialen die gemaakt worden door producenten die duurzaam en milieuverantwoord werken. Het is trouwens niet zo dat alles wat in een bestaand interieur staat, weggegooid moet worden. Juist niet, ik probeer zoveel mogelijk spullen te hergebruiken. Het is zo leuk, de uitdaging ook, om een nieuwe persoonlijke touch te geven aan meubels of gebruiksvoorwerpen die daardoor toch weer passen in het ‘nieuwe’ interieur. Intussen krijgt mijn Studio, vooral door mond-tot-mond reclame, steeds meer bekendheid. Grappig daarbij is dat via Nextdoor, de buurtapp waarop steeds meer mensen actief zijn, al meerdere mensen contact hebben gezocht. Ook mijn website www.studiopapillon.nl, welke sinds een half jaar in de lucht is, wordt steeds vaker bezocht. Het is hartstikke leuk om op deze manier bezig te kunnen zijn, ik heb plezier in mijn werk.”

Foto: Elsbeth vindt het fijn om mensen te kunnen adviseren zodat de plek waar ze verblijven nog leuker wordt.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.18174