Datum plaatsing: 06 juni 2021

Aanleg brug bij Vinkelse molen van start


Aanleg brug bij Vinkelse molen van start


Vinkel ('s Hertogenbosch): Maandag 7 juni start de gemeente 's-Hertogenbosch met de aanleg van de brug over de Groote Wetering. Ook leggen we een fietspad aan. De werkzaamheden duren ongeveer 2 maanden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond.

Ter hoogte van de molen komt een fiets- en voetgangersbrug aan over de Groote Wetering. De brug wordt 2,5 meter breed en krijgt dezelfde leuningen als de brug van de Brugstraat. De zuidzijde van de brug sluit aan op een fietspad langs het water. Het fietspad begint bij de brug en sluit aan op de Brugstraat. Het pad wordt aangelegd in halfverharding, geschikt voor fiets, rolstoel en buggy om erover heen te rijden.

Het idee van de aanleg van de brug is ontstaan door de gezamenlijke visie voor het buitengebied van Vinkel. Deze is samen met de stichting en de dorpsraad gemaakt. In deze visie is onder andere aandacht voor het aanleggen van meer routes om te wandelen en te fietsen in het buitengebied. In juli vorig jaar organiseerden we met de dorpsraad een bijeenkomst. Hier vertelden we aanwezige belangstellenden over het plan van de brug en hoe het eruit gaat zien.

Vragen? Mail naar openbareruimte@s-hertogenbosch.nl met als onderwerp 'aanleg Groote Wetering'.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.28501