Datum plaatsing: 22 juni 2021

Thuiswerken


Thuiswerken


's-Hertogenbosch (Regionaal): Wordt thuiswerken het nieuwe normaal? Natuurlijk is thuiswerken niet in elk beroep mogelijk, maar het is wel mogelijk voor veel banen, zoals kantoorbanen, financiële banen en support desks bijvoorbeeld. Door de recente gebeurtenissen in de wereld zijn veel mensen waar mogelijk vanuit huis gaan werken, waaronder ikzelf. Ik hou van thuiswerken alleen al het feit dat je niet hoeft te reizen, je staat gewoon op, neemt een douche, eet je ontbijt en begint te werken. Onderzoek naar Thuiswerk wijst uit dat de meeste mensen gelukkiger zijn als ze vanuit huis kunnen werken.

De voor- en nadelen van thuiswerken
Laten we beginnen met enkele nadelen van thuiswerken.

1.Discipline: Thuiswerken werkt alleen voor mensen met veel discipline, want zelfs als je lekker thuis zit, moet je nog steeds de deadline halen waar dat nodig is. Als je geen discipline hebt kan dit een groot probleem zijn.

2. Thuiswerken om de verkeerde redenen: Sommige mensen willen thuis werken om de verkeerde redenen, zoals het zorgen voor hun kind of misschien zelfs het zorgen voor oudere mensen in hun huis. Het is moeilijk voor een bedrijf om te controleren wat hun personeel precies doet de hele dag.

3. Vergaderingen: Als iedereen thuis werkt, moet je goed plannen als je iedereen bij een vergadering wilt hebben. Op kantoor kun je iedereen meestal gewoon spontaan bij elkaar krijgen, maar met thuiswerken is dat niet altijd zo gemakkelijk.

En nu een paar voordelen van werken van thuis.

1. Hobby: Omdat je thuis werkt heb je meer tijd over voor de dingen die je leuk vind zoals voetbal, gaming of live wedden betFIRST.

2. Reistijd: Je hoeft geen tijd meer te besteden aan reizen, dit kan een groot voordeel zijn.

3. Minder mensen melden zich ziek: Studies bewijzen dat mensen die thuis werken zich minder ziek melden. Een voorbeeld: iemand heeft pijn aan zijn been, maar omdat hij niet veel hoeft te reizen en thuis kan werken, is hij veel gemotiveerder om toch aan de slag te gaan.

4. Reiskosten: Ook als je thuis werkt hoef je geen reiskosten te maken, wat een voordeel kan zijn voor werkgever en werknemer.

Wat willen de mensen nu?
Bijna een kwart van alle thuiswerkers willen graag deels thuis blijven werken.
Ikzelf heb het liefst 50-50, thuiswerken is super maar ik mis de sociale contacten.

Thuiswerken en veiligheid
Werken vanuit huis is alleen mogelijk als het bedrijf de mensen goed leert hoe veilig te werken.
Een bedrijf zal de security zeer goed in orde moeten hebben om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld slachtoffer worden van cybercrime.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15234