Datum plaatsing: 26 juni 2021 - Laatst gewijzigd: 25-06-2021 14:49:52

’n Rondje bij ’t Droogdok op zondag 18 juli


’n Rondje bij ’t Droogdok op zondag 18 juli


Nuland ('s Hertogenbosch): Tijdens carnaval 2020 hebben we in verband met de weersomstandigheden op verzoek van de gemeente en hulpverleningsdiensten de optocht moeten afgelasten. Meteen daarna begon de coronapandemie en gingen de daarbij behorende maatregelen in, waardoor ook de vergunning voor de verplaatste optocht met Halfvasten werd ingetrokken. Ook de initiatieven die CO Nuland daarna heeft geďnitieerd om alle creaties van de bouwers aan de Waoterrijkers te kunnen laten zien werden telkens geannuleerd door aanscherping van diezelfde maatregelen.

Langzaam komt er nu licht aan het einde van de lange coronatunnel en zijn wij gestart met de organisatie van het 55e jubileum van carnaval in ’t Waoterrijk. Daarbij hoort natuurlijk ook een schitterende optocht, waarvoor bouwruimte beschikbaar moet komen. Maar ons Waoterrijks Droogdok (en misschien ook nog wel enkele garages en schuren) staat vol met prachtige bouwsels, die nooit in hun volle glorie aan de Waoterrijkse bevolking getoond konden worden. Daar willen we natuurlijk iets aan doen…

Na overleg met de gemeente is gebleken dat een vergunning voor een echte optocht in de komende tijd zeker nog niet afgegeven zal worden, maar we hebben toch een mogelijkheid gevonden om alle creaties op een andere manier aan de Waoterrijkers te kunnen tonen, namelijk: ’n Rondje bij ’t Droogdok op zondag 18 juli, onder het motto: Al een hele tijd stonden wij voor de optocht klaar, maar niemand had gerekend op zo’n schots en scheef jaar.

Alle voor de optocht van 2020 ingeschreven deelnemers hebben de mogelijkheid deze dag van 14:11 tot 17:11 uur hun creaties te tonen op het veld naast het Droogdok. De deelnemers stellen zich op aan de randen van het veld en alle Waoterrijkers kunnen dan een rondje maken om alles te aanschouwen.

Carnavalsorganisatie Nuland zorgt in samenwerking met de lokale Horeca voor een natje en een droogje en muziek, zodat we er met z’n allen een mooi zomercarnavalsfeestje van kunnen maken. Natuurlijk zullen voor dit evenement de coronarichtlijnen gelden die op dat moment van kracht zijn en zullen wij tijdig communiceren naar deelnemers en bezoekers welke maatregelen dit exact zijn.

Natuurlijk haalt dit evenement het niet bij een echte optocht, maar wij hopen jullie deze dag toch allemaal te mogen zien. Na zo’n lange tijd zonder evenementen weten we zeker dat we er met z’n allen een fantastische dag van kunnen maken. De bouwers, die veel tijd en energie in hun creaties hebben gestoken, verdienen uw aandacht! Dus, tot dan!

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16473