Datum plaatsing: 01 juli 2021

Controle van opslaglocaties in ‘s-Hertogenbosch


Controle van opslaglocaties in ‘s-Hertogenbosch


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): Op 28 juni 2021 werd een groot aantal boxen op twee opslaglocaties gecontroleerd in ‘s-Hertogenbosch. De controles werden uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie en de branchevereniging NSSA, van verhuurders van opslagruimten.

Samenwerking
In totaal werden met hulp van speurhonden 1000 boxen gecontroleerd. Daarbij werden 120 boxen geopend voor nadere controle. Op geen enkele locatie werden strafbare feiten geconstateerd. Wel werd een aantal misstanden geconstateerd bij een opslaglocatie.

Hier waren vijf chillruimtes ingericht. In deze ruimtes waren waterpijpen en lachgas in overvloed aanwezig. De gemeente gaat handhavend optreden tegen deze misstanden. Ook werd een zogenaamde koolstofwasserij aangetroffen die veelal gebruikt wordt voor het uitwassen van cocaďne of het reinigen van koolstoffilters. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan.

Eigenaren en huurders van de verschillende locaties reageerden positief op de controles. De samenwerking tussen branche, politie en gemeente wordt voortgezet.

Burgemeester Jack Mikkers: “Veiligheid is voor iedereen een groot goed. Met deze actie willen we criminele activiteiten ontdekken en beëindigen. Tegelijk is ons doel verhuurders weerbaarder te maken. Want die weten niet altijd waar hun boxen voor gebruikt worden. In ernstige gevallen leidt dit tot gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker of verhuurder van de locatie, maar ook voor omwonenden.”

Eigenaren weten niet altijd waarvoor hun opslag gebruikt wordt
Gemeenten constateren regelmatig dat opslaglocaties anders in gebruik zijn dan bedoeld of het bestemmingsplan toelaat. De verhuurders weten hierdoor niet altijd wat er zich precies in de boxen afspeelt. Denk hierbij aan brandgevaar, overlast door gebruik en aantasting van de gezondheid van omwonenden en de gebruikers of eigenaren van buurpanden. Met pandeigenaren wordt gekeken hoe de branche nog veiliger kan, ook worden verhuurders geďnformeerd over de mogelijkheden voor het melden van vermoedens van overtredingen of crimineel gebruik van locaties.

Meld misdaad
Georganiseerde criminaliteit pakken we samen aan. Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via de website van (Meld Misdaad Anoniem. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat de anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.12873