Datum plaatsing: 05 juli 2021 - Laatst gewijzigd: 02-07-2021 17:22:54

Heb je ze al gezien? De vier Urban Dance Floors?!


Heb je ze al gezien? De vier Urban Dance Floors?!


's-Hertogenbosch ('s Hertogenbosch): 1 juli startte de pilot met vier Urban Dance Floors in de gemeente ’s-Hertogenbosch. De komende drie maanden liggen deze handgemaakte dansvloeren verspreid over 's-Hertogenbosch. ´S-PORT en PowerUp073 testen per locatie het draagvlak. Zo hopen ze achter te komen op welke plek de dansvloer het meest succesvol is. Na de pilot wordt op deze locatie een echte Urban Dance Ground neergelegd. Tune in met je eigen muziek in en dans!

Activiteiten voor iedereen
Tijdens de Bossche Zomer organiseren ´S-PORT en PowerUp073 verschillende activiteiten op de dansvloeren. Hierbij worden lokale dansscholen en initiatieven betrokken, zoals Cypher HQ, Forza Danza, KIX, DUKEBOX Huis73 en het Werkwarenhuis. Op de website van 'S-PORT vind je binnenkort de activiteiten. Volg daarnaast ook de social media kanalen van ´S-PORT en PowerUp073 voor het laatste nieuws!

Hier liggen de Urban Dance Floors
Oosterplas: Langs de Skatebaan. Oosterplasweg 20, 5215 HT ’s-Hertogenbosch
West: Langs Jongerencentrum 4West: De Eendenkooi 15, 5223 KG ’s-Hertogenbosch
Hambaken: Op het speelveldje bij de Smaragd: Smaragd 172, 5231 KJ ’s-Hertogenbosch
Tramkade: Naast het Werkwarenhuis en tegenover de Kaaihallen: Tramkade 22, 5211 VB 's-Hertogenbosch

Sportvoorziening voor tienermeiden
Met de dansvloertjes moedigen ´S-PORT en PowerUp073 jongeren aan om in beweging te komen en elkaar te ontmoeten. Zij zagen dat voor tienermeiden tussen de 12 en 16 jaar niet veel sport- en beweegvoorzieningen in de buitenruimte zijn. Rinske Preijde is sportwerker bij PowerUp073. Zij vertelt: “Eind 2020 viel mij op dat er in de openbare ruimte veel gemaakt wordt voor jongens en ouderen. Voor tienermeiden is het aanbod veel minder. Daarnaast zien we de grote TikTok trend onder jongeren, waarbij cultuur, sport en technologie elkaar kruisen.”

Rinske zocht een concept speciaal voor meiden. Zo vond zij de Urban Dance Ground. In de gemeente Utrecht ligt de eerste interactieve dansvloer. De reacties daar zijn positief: “Dit leek mij zeer geschikt; een plek waar meiden lekker kunnen dansen en toffe TikTok filmpjes kunnen opnemen”.

Samen op zoek naar de beste plek
“Partners en andere betrokkenen waren enthousiast, maar hoe bepaal je de juiste locatie? Elke locatie heeft namelijk voor- en nadelen.”, zegt Dewi van Maaren, medewerker ´S-PORT. De komende drie maanden onderzoeken ´S-PORT en PowerUp073 welke wijk de dansvloer het best benut. En waar het concept dus het best gedragen wordt. Ook peilen zij de behoefte van dansscholen. Dewi: “Het doel is een mooie samenwerking te laten ontstaan tussen deze dansscholen, het jongerenwerk en de jongeren zelf. En natuurlijk heel veel mensen die lekker dansen en elkaar inspireren!”

Coronasteunpakket
De pilot en de Urban Dance Ground worden betaald uit het Steunpakket Sociaal en Mentaal Welzijn 2021. Met dit pakket wordt het sociaal en mentaal welzijn bij jongeren, kwetsbaren en eenzamen mensen na corona verbeterd.

Wil je meer weten over de pilot met de Urban Dance Floors? Of heb jij toffe ideeën om de dansvloertjes voor te gebruiken? Neem contact op met Rinske Preijde via r.preijde@s-hertogenbosch.nl.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13544