Datum plaatsing: 07 juli 2021 - Laatst gewijzigd: 07-07-2021 14:43:15

Heropening oudste hotel als grootste restaurant in Oss


Heropening oudste hotel als grootste restaurant in Oss


Oss (Regionaal): Er gebeurt dagelijks van alles in Oss, en daar is het volgende weer een goed voorbeeld van. Want een gebouw wat een grote naam heeft in de stad en altijd bekend stond als Hotel van Alem, is omgetoverd tot het grootste restaurant van de stad. Daarmee is er een mooie nieuwe bestemming gevonden voor een pand wat een grote historische waarde vertegenwoordigt.

Naast dat er nu een mooie horecagelegenheid terugkomt op deze bijzondere locatie, is er ook een nieuwe naam aan gegeven. Misschien kennen de mensen het de afgelopen decennia ook als Vivaldi, maar vanaf nu luistert het naar de naam Mellow Dining. Als je meer wilt weten over horecagelegenheden maar ook mogelijkheden voor online vermaak zoals kansspelen, klik hier dan voor meer informatie. Een ding is wel zeker, in Oss gebeurt altijd wat.

Een historisch gebouw in Oss
De geschiedenis van dit bijzondere gebouw gaat helemaal terug naar 1877. In de honderd jaar daarna stond het vooral bekend als het eerder genoemde Hotel van Alem. Nog steeds is er aan de buitenkant van het pand weinig veranderd sindsdien. Mocht iemand er in al die jaren nooit meer lang zijn gelopen, dan lijkt het nog nagenoeg hetzelfde, alsof de tijd heeft stilgestaan.

Van binnen is er echter van alles gebeurd. Het gebouw wat gelegen is aan de Molenstraat in deze Brabantse stad heeft een ware metamorfose ondergaan. De voorgevel toont nog altijd aan dat het de plaats is waar de Stadsprins en de Ossekoppen gevestigd waren, wat is te zien aan een houten plaquette. De binnenkant vertelt echter een heel ander verhaal. Daar waar er tot vorig jaar nog een zalencentrum gevestigd was, is daar nu helemaal niets meer van te merken.

Mellow Dining
Inmiddels is er een ambitieus horecaplan van start gegaan. Alle tussenwanden en deuren zijn daarbij verwijderd waardoor het nu een geheel is geworden van binnen. De twee nieuwe eigenaren van restaurant Mellow Dining, zoals de nieuwe naam luidt, leggen uit dat de bedoeling hiervan is meer gezelligheid te creëren. Toch is er ook nog altijd de mogelijkheid om met waar meer privacy te dineren, of er juist voor te kiezen om aan de bar te zitten waar je jezelf als gast meer tussen de mensen begeeft.

Er is bewust gekozen voor een all-you-can-eat formule in het gloednieuwe restaurant. Voor een vooraf vastgestelde prijs kunnen bezoekers zoveel eten als ze maar willen. Ondanks dat het in dergelijke restaurant vaak anders gaat, worden gasten bij Mellow Dining wel aan tafel bediend. Daarmee wordt als het ware een nieuwe markt aangeboord, namelijk all-you-can-eat restaurant met wat meer luxe. En daar ontbreekt het bij de concurrentie nog weleens aan. Klanten kunnen genieten van een bepaalde sfeer in combinatie met luxe die je niet vaak in soortgelijke horecagelegenheden terug zult vinden.

Meer dan genoeg plaats
In totaal biedt Mellow Dining plaats aan tweehonderd gasten. Omdat de ruimte vrij groot is en er is gekozen voor afwisselend meubilair, voelt het echter stukken kleiner. Er zijn zelfs mogelijkheden om aan de achterkant van de ruimte nog verder uit te breiden, zonder dat dit ten koste gaat van de gezellige maar toch luxe sfeer. Daarnaast leent de ruimte zich tevens voor grotere bijeenkomsten voor groepen, wanneer hier vraag naar blijkt te zijn.

In Oss zijn er weinig mogelijkheden op dit gebied, waardoor het niet uitgesloten is dat de zaken goed zullen gaan lopen. Voor de gasten speelt alles zich overigens op de begane grond af, want de eerste verdieping is omgetoverd tot een personeelsruimte waar zich ook het kantoor bevindt. Ook zijn er voldoende parkeergelegenheden. Daardoor lijkt niets een nieuw succesvol hoofdstuk voor dit speciale pand in de weg te staan.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.15243