Datum plaatsing: 07 juli 2021

Leerlingen Titus Brandsmalyceum filmen in het kader van hun profielwerkstuk in concentratiekamp Dachau


Leerlingen Titus Brandsmalyceum filmen in het kader van hun profielwerkstuk in concentratiekamp Dachau


Oss (Oss): Deze week zijn drie leerlingen van het TBL, Frank Schaffels, Guus Hoedeman en Lucas Witlox, aanwezig in concentratiekamp Dachau. Frank en Guus hebben voor hun profielwerkstuk Titus Brandsma als onderwerp gekozen. De drie jongens hebben officieel toestemming gekregen vanuit Dachau om filmopnamen te mogen maken.

Dinsdag 6 juli zijn de jongens met de trein richting Dachau vertrokken. Op woensdag 7 juli worden zij in het concentratiekamp ontvangen en mogen vervolgens aan de slag met de filmopnamen. Van te voren moest dit allemaal officieel aangevraagd en goedgekeurd worden. Daarvoor heeft Tom Brocks, rector van het TBL, een verzoek ingediend bij de persafdeling van het kamp. Aan het einde van de week zijn de leerlingen weer terug in Oss.

De filmopnamen worden gemaakt in het kader van het profielwerkstuk dat Frank en Guus gaan maken over Titus Brandsma, de mede-oprichter en naamgever van onze school. De onderwerpkeuze voor het pws werd mede ingegeven door het feit dat in 2023 de school 100 jaar bestaat. De jongens hebben er voor gekozen om niet, zoals gebruikelijk, een werkstuk op papier te maken maar om een documentaire te maken over Titus Brandsma en zijn ideeën over vrijheid van meningsuiting ed.Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2022 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.27460