Datum plaatsing: 27 juli 2021

Voorkom verveling bij kinderen met deze activiteiten


Voorkom verveling bij kinderen met deze activiteiten


's-Hertogenbosch (Regionaal): Ben jij de hele week thuis aan het werk en zitten de kinderen niet op school? Dan is het een uitdaging om aan je werk toe te komen. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich gaan vervelen. Kinderen kunnen zich op den duur goed zelf vermaken, maar soms is het ook nodig om iets samen te doen. Hieronder lees je een aantal activiteiten waarmee je jouw kinderen kan vermaken en je soms nog tijd voor jezelf kan vrijmaken ook.

Spelletjesmiddag
Kinderen houden van spelen. Een spelletjesmiddag is een ideale binnen activiteit, perfect voor regenachtige dagen. Trek alle spellen uit de kast en speel de hele middag door. Of wat dacht je van een middag vermaak met oud Hollandse spelletjes? Koekhappen, sjoelen, zaklopen, blik gooien en ezeltje prik, allemaal superleuke voorbeelden van hilarische spellen. Geheid dat je kinderen dit hartstikke leuk vinden. Kleed de activiteit extra aan door te verkleden in sfeer en het huis te versieren. Dan heb je voor de dag erna meteen een activiteit voor de kids, namelijk het opruimen...

Filmavond
Af en toe een filmavondje kan geen kwaad, zo zijn er genoeg leuke Disney films te vinden. Kies een nieuwe film die je kinderen nog niet hebben gezien, of laat je kinderen zelf kiezen. Je zult zien dat je een ŕ twee uur nauwelijks iets van ze hoort. Dit is een ideaal moment voor jezelf om eens lekker te doen wat jij wilt. Wat dacht je van een boek lezen, serie kijken of, als je een sportfanaat bent, meedoen aan een voetbalweddenschap en je favoriete club volgen.

Bakwedstrijd
Organiseer een grote bakwedstrijd binnen het gezin. Of bak gewoon gezellig samen met je kind(eren). Er zijn eindeloos veel leuke en simpele ideeën te vinden op het internet om te maken. Zo kan je gaan voor koekjes, taart of muffins. Het leukste onderdeel vinden de kinderen waarschijnlijk het versieren op het einde en natuurlijk het opeten ervan. Zo kan je ook bedenken om met z’n allen een high tea te organiseren waarvoor je allerlei lekkere dingen maakt. Of wat dacht je van een pannenkoekenfeest?

Creatief aan de slag
Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat ze hun fantasie kunnen gebruiken en ontwikkelen. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt, zijn knutselspullen. Denk hierbij aan papier, een schaar, lijm, stiften enzovoort. je kan ze hiermee laten kleuren, kaarten laten maken, kleien, een kijkdoos maken, verven of een plakboek maken. Er zijn eindeloos veel creatieve dingen die je kinderen kunnen doen. Zo blijft stoepkrijten buiten op de stenen ook hartstikke leuk.

Buiten spelen
Als laatste maar zeker niet onbelangrijk, laat je kinderen lekker buitenspelen. De buitenlucht en vrijheid vinden kinderen vaak heerlijk. Je kan ze in de eigen tuin laten spelen, met bijvoorbeeld een springtouw, een bal of stoepkrijt. Als je ze in de omgeving laat spelen werk je meteen aan de sociale ontwikkeling, zo zullen ze snel leeftijdsgenootjes opzoeken om tikkertje, verstoppertje of andere leuke spellen mee te spelen.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:

algemeen nieuws

© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.30408