Datum plaatsing: 22 augustus 2021

Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een epoxyvloer


Dit is waarom je zou moeten kiezen voor een epoxyvloer


's-Hertogenbosch (Regionaal): Als je een oude betonnen vloer wilt vervangen en een goedkope vervanger nodig hebt, is een vloer van epoxy een goede keuze. Zo’n vloer is duurzaam en gaat jaren mee. Veel industriële en commerciële gebouwen gebruiken epoxyvloeren om schone en veilige werkomstandigheden te behouden. Er zijn veel voordelen aan het kiezen van epoxyvloeren voor je huis of bedrijf, daarover later meer. Epoxy is de combinatie van polymeerharsen en een verhardende chemische stof die een stijf plastic materiaal creëert dat goed hecht aan vloeren. Epoxyvloeren bestaan uit meerdere lagen epoxymateriaal die op een vloer worden aangebracht. Meestal wordt dit gebruikt op een betonnen vloer, maar het kan ook gedaan worden op een gietvloer betonlook bijvoorbeeld.

Vlekbestendig
Chemicaliën en vloeistoffen zijn eenvoudig schoon te maken als ze op epoxyvloeren worden gemorst vanwege het glanzende oppervlak van deze vloer. Epoxyvloeren worden onder meer vanwege deze reden regelmatig gebruikt in garages, commerciële keukens en autowinkels. Motorolie, autoverkeer, heet vet uit de voedselbereidingsruimte, autovloeistoffen en agressieve reinigingsmiddelen hebben immers geen negatief effect op de vloer. Epoxyvloeren zijn bovendien ook nog eens hitte- en waterbestendig. Ziekenhuizen kiezen voor epoxyvloeren vanwege hun weerstand tegen bacteriën en ziektekiemen. Ze zijn daarnaast gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten, dus als er wel iets gemorst wordt kan dit eenvoudig verwijderd worden.

Duurzaam
De epoxy gietvloer is een van de meest duurzame vloeropties van dit moment, wat tegenwoordig natuurlijk zeer belangrijk is. Met name door het extreem harde oppervlak van een vloer van epoxy wordt deze optie gezien als zeer duurzaam ten opzichte van veel andere vloeren. Zijn sterkte is bestand tegen de dagelijkse slijtage in gebieden met veel verkeer. Epoxyvloeren kunnen zonder enige moeite tientallen jaren meegaan zonder te barsten en af te pellen. Het beschermt het onderliggende beton tegen vlekken en sluit het af tegen vocht, dus hierdoor kan dit beton ook nog eens erg lang mee.

Uiterlijk
Daarnaast kun je ook gewoon kiezen voor een epoxyvloer puur op basis van het uiterlijk van deze vloer. Als je voor epoxy kiest als het materiaal waarvan je nieuwe materiaal gemaakt wordt dan weet je namelijk zeker dat je een glad en egaal oppervlak zult krijgen in je woning, al kan dit natuurlijk ook aangebracht worden in een bedrijfspand. Een epoxyvloer zal de ruimte hoe dan ook een professionele look geven, wat zeer lang het geval zal zijn. Dit zal vooral zo zijn als je de vloer goed onderhoudt, een vloer van epoxy zal er dan echt jarenlang prachtig uitzien.

Betaalbaar
Natuurlijk moet je als je op zoek bent naar een nieuwe vloer ook rekening houden met je eigen budget. Het is niet meer dan logisch dat de ene optie duurder is dan de andere, maar gelukkig zit een epoxyvloer aan de lage kant als het gaat om de kosten van een vloer. Zowel het materiaal als de plaatsing zijn relatief goedkoop, dus ook met een klein budget kun je kiezen voor een vloer van epoxy in je woning in Oss.

Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.16131