Datum plaatsing: 16 september 2021

Scheppen en suppen voor schoon water!


Scheppen en suppen voor schoon water!


Regio (Regionaal): Waterschap Aa en Maas roept alle waterbazen op om te helpen met het rapen van zwerfafval op en rond het water. Dat kan met een SUP, kano of wandelend langs de oever. Geef je op voor één van onze activiteiten of ga zelf aan de slag en maak kans op spetterende prijzen. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ draag je bij aan het terugdringen van (plastic) afval en houd je het water schoon.

Suppen voor schoon water
Samen de handen uit de mouwen steken is nóg leuker! In samenwerking met Let’s Row uit Uden en Sup en Windsurf Den Bosch organiseren wij op en rond World Cleanup Day (18 september) een aantal SUP-tochten waarbij we gaan ‘Scheppen voor schoon water’. Wij zorgen voor een SUP en materialen. Voor meer informatie over deze actie en aanmelden kijk op: Scheppen voor schoon water - Waterschap Aa en Maas(verwijst naar een andere website) (opent in nieuw venster)

Ga zelf op pad en maak kans op een spetterende prijs
Liever op jouw eigen manier en moment meedoen aan ‘Scheppen voor schoon water’? Dat kan! Wij zijn blij met elke Waterbaas die meehelpt om het water en de natuur schoon en afvalvrij te houden. Ga je zelf op pad tussen 10 september en 10 oktober om de oevers schoon te maken? Dan maak je kans op een SUP-tocht met lunch voor 2 personen. Meedoen kan door het maken van een selfie tijdens je opruimactie. Plaats het op social media met de hashtags #scheppenvoorschoonwater en #wateenwaterbaas en vergeet niet om ons te taggen @aaenmaas.

Landelijke actie
Vanuit de Unie van Waterschappen is er ook een landelijke actie(verwijst naar een andere website) (opent in nieuw venster) voor Waterbazen die meehelpen opruimen. Om aan deze actie mee te doen download je de gratis app Litterati en gebruik je de code WATERBAZEN. Registreer je afval in de app. Zo lever je een bijdrage aan wereldwijd zwerfafvalonderzoek en maak je kans op het winnen van een SUP.
Uw regio in beeld:

Een greep uit het thuisinhetnieuws fotoarchief:


© 2021 Thuis in het nieuws | Webworks: DigiFactory Webworks | Design: Creativos 0.13932